Hur tar man bort gula fläckar från kragar

Hur tar man bort gula fläckar från kragar


En hård dags arbete kan inte bara vara uppenbart av ömma muskler, men färgen på din krage när du kommer hem. En gul krage färgas av svett skapar ett problem som din tvätt enbart maskinen inte kan lösa. Inte bara dessa gula fläckar ser olyckligt, men luktar otrevligt också. Snarare än att förlita sig på kemtvättar fixa det för en avgift eller köpa nya kläder, det finns flera metoder som kan lämna din krage ren och din plånbok full.

Instruktioner

1 förbehandla fläcken med en blekmedel fria flytande tvättmedel som har proteinbaserade fläckar kämpar ingredienser. Arbeta tvättmedel i kragen med en ren trasa eller använda fingrarna och låt det sitta i minst 15 minuter före tvätt.

2 Blanda lika delar bakpulver och vatten för att bilda en pasta. Tillsätt mer bakpulver som behövs för att säkerställa att konsistensen är tjock, men genomförbart. Doppa en ren, fuktig trasa i pastan och skrubba försiktigt in fläcken, lämnar den vila i 20 minuter före tvätt.

3 Mätta det färgade området med flytande diskmedel eller schampo och låt den dra i 30 minuter, upp till en timme innan skölja bort det med varmt vatten och tvätta den.

4 Slice en citron på mitten och pressa saften direkt på fläcken, och se till att mätta den ordentligt. Placera plagget i direkt solljus under minst en timme. Kombinationen av surheten i citron och solljuset kommer att hjälpa att bleka fläcken ut.