Hur man bygger en bärbar massagebänk planer

Hur man bygger en bärbar massagebänk planer


Även om det inte är nödvändigt för en bra massage, kan en massagebänk göra upplevelsen behagligare för både massör och kunden. Stoppningen på bordet ger flexibelt stöd till den person få massage; höjden av själva tabellen låter massös att ge en massage utan att flytta in i en smärtsam position. Att köpa en bärbar massagebänk för ditt hem kan bli dyrt. Online återförsäljare såsom OakWorks sälja dessa tabeller för £ 195 eller mer. Bygga din egen massagebänk kan raka flera hundra dollar av att inköpspriset.

Instruktioner

1 Välj en robust trästycke för tabellens topp. Bill Pentz online guide föreslår en 60-tums bit av Baltic björkplywood. Använda plywood som är minst 1/4-tum tjock; tunnare plywood kan inte vara tillräckligt stark för att stödja en vuxen vikt.

2 Skär plywood storlek. Pentz rekommenderar att skära 60-tums ombord på mitten; denna söm kommer att vara där tabellen kan fällas upp för resa senare. Skär en halvcirkel på toppen av en av halvorna. Detta kommer att vara där personen få en massage sätter sitt huvud.

3 Välj ved till bords ben. Detta trä bör vara starkare än bordsskivan är plywood yta. Välja en stark, hård-grained trä såsom ek. Skär benen till önskad längd; Pentz föreslår cirka 20 inches lång. Du behöver fyra ben. Dessutom behöver du flera hängslen som sträcker sig från benen till mitten av bordet. Var och en av de fyra hängslen (en för varje ben) bör ha två separata komponenter; dessa komponenter ska mötas i mitten och komprimera för enkel resa. Konsultera riktning handbok för specifika mätningar.

4 klä tabellens översta. Börja med bordsskivan som en guide, spåra sin form på en bit av stoppning. Skär stoppning för att passa. Följ utfyllnaden till tabellens översta använder spray skum lim. Skär en cirkel i stoppning i toppen av bordsskivan; detta kommer att fungera som hålet för kundens ansikte. Täck skum med en slitstarkt material, såsom vinyl. Klipp bort överflödigt från vinyl, och säkra med en häftpistol på undersidan av bordet.

5 Montera bordsskiva, ben och hängslen. Konsultera riktning handbok för detaljerna som hängslen och gångjärn att använda.