LDF Koaxial Hardline Specifikationer

LDF Koaxial Hardline Specifikationer


LDF koaxialhård kabel bär radiosignaler mellan sändare och mottagare och deras antenner. "Låg densitet skum" (LDF) isolering har ungefär samma isolerande egenskaper som torr luft, vilket gör den utmärkt för utomhusbruk. "Hardline" innebär att den har en solid kopparskärm som ger det bättre elektriska egenskaper, men gör det svårt att böja. Normalt har LDF benhård lägre förlust än andra kablar, vilket gör det till det bästa valet för antenner med hög ovanpå torn.

nominell diameter

LDF Koaxial Hardline Specifikationer


Specifikationen som oftast används för att identifiera LDF benhård är den nominella diametern, som berättar det yttre avståndet från en sida av skärmen till den andra. Eftersom denna diameter varierar med korrugeringar, berättar specifikationen den genomsnittliga diametern av topparna och dalarna hos korrugeringarna. Typiska nominella diametrar för LDF benhård sträcker sig från 1/4 tum upp till 1 5/8 inches. Nominell diameter berättar inte den totala ytterdiametern för det skyddande höljet.

Förlust

LDF Koaxial Hardline Specifikationer


Den viktigaste elektriska specifikation av LDF hårdföra är förlusten. Större nominell diameter betyder lägre förlust. En LDF benhård av 1/4 inch nominell diameter har typiskt en förlust av 1.795 decibel (dB) per 100 fot vid 100MHz, men ett 1 5/8 tums kabel har en förlust av endast 0,197 dB per 100 fot vid 100MHz. Hårdföra kabelförluster ökar med frekvens vid alla diametrar. Se datablad på therfc.com för exakta förluster för olika LDF diameter hårdföra kablar vid olika frekvenser.

böjningsradie

LDF Koaxial Hardline Specifikationer


En viktig specifikation för montering av LDF benhård är den minsta radie som du kan böja den utan att det påverkar eller förlust till signalen. En standard 1/4-tums LDF benhård har en minsta böjningsradie specifikation på 5,00 inches, men en dyrare "Superflex" 1/4-tums versionen har en minsta böjningsradie på 1,25 inches. En böjningsradien ökar med diameter och varierar med varje tillverkare. För kabel är större än 7/8 tum i diameter, tillverkarna tillhandahåller ett bockningsverktyg för att undvika att överskrida den minsta böjningsradie. För en 5/8 tums varierar böjningsradie mellan 8,00 och 15,00 inches.

andra specifikationer

Vikt spelar en viktig roll i tornet teknik och kabelförläggnings överväganden. En fjärdedel tum LDF diameter benhård lirka bara väger 0.023 kg per fot, men en 1 5/8 tums kabel väger 31,8 kg per fot. Jämför vikt med draghållfasthet för att dra upp ledningen torn över 500 fot. För underjordiska körningar i en byggnad, överväga krossa styrka i att avgöra huruvida eller inte att installera den i ledningen. Kontrollera alltid alla specifikationer för att säkerställa din LDF benhård uppfyller alla dina antennsystem behov.