Rutiner för Sponge Målning

Rutiner för Sponge Målning


Svamp målning är en populär teknik för att lägga intresse för väggar och andra ytor. Den grundläggande proceduren är att tillämpa en vanlig baslack med en pensel eller roller, sedan en annan kappa i en andra, kompletterande färg, med användning av en svamp för att skapa textur. Det finns flera varianter av denna process som skapar olika utseende. Använda din kreativitet och en eller flera av dessa metoder kan resultera i en skapelse allt ditt eget.

Sponge On

För denna metod, är svampen doppas i färg och blottades på väggen i ett slumpmässigt mönster för att skapa textur. Vissa målare applicera färgen på svampen med en pensel snarare än att doppa svampen i färgen. Detta möjliggör mer kontroll och begränsar droppar. En naturlig havssvamp är det mest populära verktyget; Emellertid kan andra naturfiber verktyg såsom lammull applikatorer användas för att skapa olika typer av texturer.

svamp Off

Applicera andra lager färg med en pensel eller roller, sedan svamp det med ett hav svamp eller andra verktyg för att skapa en annan typ av utseende. För denna metod bör svampen dämpas och ringde ut. Det är bäst att arbeta i små sektioner och tvätta färgen bort svampen ofta. När man flyttar från en sektion till nästa, ta extra tid att noggrant blanda kanterna hos de två sektionerna.

skiktning

Det finns ingen regel som säger att endast två lager färg kan tillämpas. Vid användning av antingen svamp eller svamp i avstängt läge, kan tre eller flera skikt tillsättas. Gör färgen något mörkare eller ljusare med varje skikt genom att tillsätta olika mängder av faux glasyr, eller vara djärv och välja färger som kontrasterar mer kraftigt. Låt varje lager torka helt innan nästa. Också överväga att tillämpa efterföljande skikt mycket lätt att låta flera av de tidigare lagren syns igenom.

Sponge Schablon

Svampar kan användas för att skapa olika former på din vägg. Klipp din egen form av en syntetisk rengöringssvamp eller köpa specialiserade svampar från en färgleverantör. De är tillgängliga i en mängd olika former och storlekar, såsom djur och stjärnor. Applicera en liten mängd färg till svampen och stämpla formen på din vägg.

Mönster och modeller

Istället för att använda svampen att skapa former, överväga att använda målartejp eller andra material för att skapa en design och svamp måla bara en viss del av din vägg. Eller använd en linjal för att skapa ett geometriskt mönster. Kombinera denna metod med skikttekniken att tillämpa olika antal skikt för att olika delar av en geometrisk design. Experimentera och kom ihåg att du kan rätta till eventuella misstag helt enkelt genom att applicera ett nytt lager av färg.