Hur man förstå Hierarkin i NICU

Hur man förstå Hierarkin i NICU


NICU eller Neonatal Intensive Care Unit, är en särskild enhet för barn som behöver extra stöd. För tidigt födda barn, barn som föds med funktionshinder och barn som har dålig hälsa under de första dagarna i livet brukar gå till NICU. Om ditt barn är NICU, kan du vara förvirrad om personalen hierarkin. Läs vidare för att lära sig att förstå hierarkin i NICU.

Instruktioner

1 Prata med personalen. Beroende på sjukhuset, kan varje annat steg upp i hierarkin stege i NICU har en annan färg scrub. Läkare kan särskiljas från sjuksköterskor baserade på rockar, och olika längder av rockar kan skilja läkarstuderande från invånare från specialister. Var inte blyg om att be den personal som de är och vad deras positioner är, hur man skilja dem åt och vad de gör för att hjälpa barnet.

2 Ställ många frågor, även om du upprepa själv. Om ditt barn är i NICU är du antagligen återhämta sig från din födelse och kommer att vara orolig för ditt barn. Var inte blyg om att be folk du redan mött vad deras namn är och hur de hjälper ditt barn. Personalen kommer inte bli upprörd; de är vana vid det.

3 Differentiera de olika nivåerna av sjuksköterskor. Det finns laddnings sjuksköterskor (sjuksköterskan som ansvarar för sjuksköterskor på skift), den primära sjuksköterskan (den som är jobb är att ta hand om ditt barn) och klinisk sjuksköterska specialist (en sjuksköterska med särskild utbildning i neonatologi). Laddnings sjuksköterska är troligen ansvarig för sjuksköterskor under denna förskjutning och högst på sjuksköterskor hierarki stege. Om du har några problem med vårdpersonalen, be att få tala till laddnings sjuksköterska.

4 Räkna ut läkarna. Det finns många olika läkare i NICU, inklusive neonatolog (en specialitet utbildad läkare som är ansvarig för det medicinska teamet), läkarstuderande (lägst i hierarkin) och invånare (dessa finns olika nivåer av läkare som lär sig om neonatologi) och olika specialister som kardiologer och kirurger. Den neonatolog är oftast ansvarig för alla, inklusive sjuksköterskor.

5 Lär andra specialiteter. Detta kommer att inkludera sjukgymnaster, dietister, laktation konsulter, labbtekniker och apotekare (förskrivning medicin för ditt barn). Var och en av dessa människor svar på sina egna chefer och även till neonatolog som ansvarar för ditt barn. Du kan också träffa en socialarbetare och en kaplan. Dessa två specialister är utanför hierarkin för det mesta, eftersom de har nästan inga medicinska ansvar.