Hur man läser traktordäcksidor

Hur man läser traktordäcksidor


Traktordäck används på maskiner som sträcker sig från åkgräsklippare till vanliga jordbrukstraktorer till stora jordbruksredskap som kombinerar. Däcken kommer i en mängd olika storlekar och de siffror och text på sidoväggen ger viktig information till konsumenterna. Texten kan innehålla tillverkarens namn och däckmodell; siffror betecknar vanligtvis bredden av däcket, diameter fälgen och höjden på däcket. Andra bokstäver kan beteckna vilken typ av slitbanan.

Instruktioner

1 Hitta tillverkarens namn. Tillverkaren av en traktordäck i allmänhet har sitt namn visas tydligt på däcksidan, ofta i större text än andra ord eller siffror.

2 Hitta modell av däcket. Modellen är det specifika namnet på den speciella däck och kan innehålla bokstäver och siffror.

3 Hitta storleken på däcket. Detta är en sekvens av siffror (ibland inklusive bokstäver) på däcksidan, som designerar däckets bredd, sidförhållande (förhållandet mellan sidoväggens höjd och bredd), fälgdiameter och höjden på däcket. Mätningar kan vara i inches eller millimeter. Ett brev, eller bokstäver, utse slitbane stil. Till exempel, skulle beteckningen 11,2-38 hittas på ett däck som är 11,2 inches bred och passar en 38-tums diameter fälgen. En 380 / 85R24 beteckning skulle avse ett däck som är 380 millimeter bred med ett bildförhållande på 85, radiella slitbane typ montera en 24-tums fälgdiameter.

4 Leta reda på "R" brev / sifferkombination, i förekommande fall. Denna kombination betecknar den bästa användningen av ett däck på drivaxeln för en traktor. Blanda inte ihop detta med beteckningen för en radialdäck. R-1 är för de flesta fält användningsområden. En R-2 däck är bäst på vått väglag, R-3 är för användning på torv, såsom golfbanor; och R-4 är avsedd för användning på grävutrustning, lastmaskiner och tyngre maskiner.

5 Leta säkerhetsinformation och belastningsindex. Denna information kan inte visas på vissa traktordäck, men det kan vara på den inre sidoväggen. Det är vanligen på den innersta kanten av däcket. Säkerhetsinformation betyder oftast inflation högsta tillåtna tryck. Belastningsindex anger bärförmågan hos ett däck i pounds eller kilogram; Ju högre siffra, desto högre bärförmåga för däcket.