Hur man reparerar en BenQ bildskärm

Hur man reparerar en BenQ bildskärm


BenQ bildskärm är en platt-TV, liquid crystal display (LCD) konstruerad skärm som tyvärr kan lida av ett antal potentiella fel på samma sätt som liknande LCD-skärmar. Samtidigt öppna upp datorn och försöker reparera bakgrundsbelysning problem och LCD kabel fel kan verka skrämmande, utföra en sådan självläkande med endast en Phillips-huvud och en skruvmejsel. Ingen tidigare erfarenhet av BenQ bildskärm eller LCD-skärmen reparationer krävs. Tänk på att öppna upp skärmens fall kan upphäva garantin.

Instruktioner

1 Kontrollera VGA kabelanslutningen mellan Benq skärmen och datorn. Se till att bildskärmen och datorn är fortfarande ansluten och att kabeln inte har lossnat. Dessutom, se till att strömkabeln för Benq skärmen är på plats i vägguttaget eller överspänningsskydd.

2 Justera skärmens ljusstyrka för Benq bildskärmen om den visas för mörk eller helt svart. Inställningar som har av misstag vänt hela vägen ner kommer att resultera i en monitor som verkar vara fel. Hitta ljusstyrka knapparna på undersidan av skärmen.

3 Stäng av Benq skärmen och koppla loss den från datorn den är ansluten till.

4 Öppna Benq övervaka upp för felsökning. Ramen är plaststycket som omger själva skärmen, och det kommer att finnas tätningar eller lock längs infattningen som döljer monitorns skruvar konstruktionstekniska skäl. Ta bort dessa tätningar med hjälp av fingrarna eller kanten av en skruvmejsel.

5 Ta bort BenQ bildskärm bezel skruvar med en stjärnmejsel. Bänd bezel försiktigt bort och lägg det åt sidan.

6 Kontrollera Benq skärmens inverter kabel om monitorn har varit mörk efter att inställningarna för ljusstyrka. Denna svarta kabeln ligger ovanpå och ansluter till den gröna omriktaren ombord på botten av den exponerade displayen. Om det är bortkopplad från spelplanen, inte monitorns bakgrundsbelysning.

7 Dra upp något på sidan av omriktaren kabeluttaget på omriktaren ombord. Det är där omriktaren kabeln är tänkt att uppehålla sig. Skjut kabeln tillbaka i och sedan trycka ner ordentligt för att ställa in uttaget tillbaka till det låsta läget. Detta kommer att skruva fast den inverteraren kabeln.

8 Ta bort metallfästen på vardera sidan av den exponerade Benq skärmen om omriktaren kabeln var inte frågan. Det kommer att finnas två till tre skruvar i varje konsol, beroende på din exakta bildskärmsmodell. Ta bort dessa med Phillips-skruvmejsel.

9 Dra tillbaka skärmen en aning från den bakre hölje BenQ bildskärm nu att konsolerna tas bort. Du kommer att kunna se LCD-bandkabel löper från baksidan av skärmen till ett uttag på monitorn. Liksom omriktaren kabel uttaget, lyft upp på denna att sätta in LCD kabel om det har lossnat, tryck sedan ner på sockeln för att låsa den tillbaka till sin position.