Hur du gör din egen Spinners och lockar

Hur du gör din egen Spinners och lockar


Gör din egen beten är en stor hobby och möjliggör en hög grad av kundanpassning vad gäller storlek och färg. Många väljer att göra sina egna beten för att spara pengar, och andra njuta avkopplande som de skapar beten som förhoppningsvis kommer att locka en trofé fisk. Två populära typer av beten som många sportfiskare gör är i linje spinnare och popper beten. Spinnare och poppers används på en mängd olika ädelfisk och säkert är i stånd att attrahera och fånga fisk.

Instruktioner

In-Line Spinners

1 Kläm fast lure-making tråd med ett par nål tång 2 tum från slutet. Böja kabeln runt tången för att bilda en U-form.

2 Skjut en diskant krok på U böja och böja kabeln runt tången för att bilda en slinga. Linda kabeln runt huvud tråden två gånger. Använda en andra tång för att hjälpa böja och linda tråden om så behövs. Klipp överskott tråd från slutet med avbitare.

3 Skjut två eller tre metallkulor ner kabeln till att de vilar mot den lindade tråden över kroken. Pärlorna kommer att bilda kroppen av spinnaren och också tjäna som vikt.

4 Placera en U-formad klyka genom hålet i en spinner blad. Skjut gaffeln och bladenheten på lure tråden. Mata tråden genom hålen placerade på änden av den U-formade gaffeln.

5 Placera en annan pärla på tråden ovanför gaffeln att tjäna som ett lager och distans. Kläm tråden om en tum ovanför den sista pärlan. Böj kabeln runt näsan av tången och sedan vira den runt huvud tråden två gånger. Justera kabeln så att kulorna och spinner bladet röra sig fritt. Klipp överskott tråd med en avbitartång.

Cork Body Popper

1 Placera en kork på en stadig arbetsyta så det lägger på sin sida. Skära en skåra i korken från den större änden till den mindre änden, som är ca 1/2-tums djup.

2 Placera en lång skaft krok i slitsen skuren i kork. Placera kroken så att ögat sträcker sig något från den större änden. Böjen av kroken bör sträcka sig från närheten av den smala änden av den korkkropp.

3 Limma kroken på plats med epoxilim. Det kan vara nödvändigt att blanda limmet före användning. Typiskt involverar blandningen blanda två delar av bindemedlet tillsammans och sedan tillämpa den på projektet. Arbetet limmet väl i snittet i korken så att det kommer i kontakt med krok och tätar snittet. Låt epoxilim härda helt innan du fortsätter.

4 Sand korken Popper med fin grus sandpapper. Lägg anpassad form till Popper och jämna någon epoxi från runt kroken eller skära i korken. Torka popper kropp med en fuktig pappershandduk för att avlägsna slipdamm.

5 Måla Popper med emalj modell eller lura färg. Använd en liten detalj borste för att tillämpa färg för att likna en padda, groda, mus eller stor insekt. Låt färgen torka innan du använder Popper.