Saker att gravera på en medaljong

Saker att gravera på en medaljong


En medaljong är mer än bara ett vackert halsband; Det är en intim Gipsplatta. Tillsammans med ser vackra, många medaljonger öppen för att avslöja en bild som har placerats inne i något eller någon betydelse för bäraren. Att ha medaljong graverad kommer att göra detta personliga smycke ännu mer speciell.

Namn

Att ha ett namn ingraverat är ett sätt att lägga till en personlig touch till en medaljong. För att göra ett uttalande eller visa upp vem hon är, kan bäraren vill ha sitt eget namn ingraverat på utsidan av medaljongen. Ofta lockets hålla en bild av en person som är kär för bäraren, såsom en förälder, make eller barn. Till exempel kan en mor överväga att ha medaljongen graverad med namnet på hennes barn.

Datum

Med ett viktigt datum ingraverat på medaljongen kommer att hjälpa bäraren fira tillfället. En gravyr av bärarens födelsedag gör det en gåva omtänksamt födelsedag, eller en släktklenod som kan föras vidare. Medaljongen kan också fira andra viktiga datum, såsom ett bröllop eller årsdag, genom att ha den graverad och även med en bild från den dag, som ett bröllop porträtt. En medaljong som har bilden av en älskad, såsom en dotter, kan dra nytta av en gravyr av hennes födelsedag.

Design

Olika mönster och symboler gör en vanlig medaljong mer intressant, såväl som sötare. Bäraren kan välja en ikon eller symbol som är särskilt viktigt för honom eller henne. Religiösa symboler, såsom ett kors eller stjärna av David, ger medaljong andlig betydelse. En familj vapen eller en keltisk knut kan också betyda något för bäraren. Gravyrer på lockets behöver inte bidra betydelse för smycken; ibland kan de bara lägga till estetiska värde. Till exempel, kommer en blomma ger en delikat detalj till en locket.

Meddelanden eller citat

Människor som vill ge en medaljong som en gåva kan välja att ha ett meddelande graverade på den. Även meddelandet kommer sannolikt att behöva vara kort, på grund av det begränsade utrymmet på en medaljong, är det säkert att göra ett intryck på den person som tar emot det. Även en enkel mening, såsom "jag älskar dig!" kommer att göra medaljongen mycket dyrare. Andra kan välja att ha en kort citat läggas till deras medaljong, att inspirera dem eller helt enkelt att njuta av.