Vad som är finslipade & Fylld Travertin?

Vad som är finslipade & Fylld Travertin?


Travertin kakel är tillgängliga i ett antal storlekar, färger och slutar för användning i hemmet. Plattorna kan tumlas och rustik, eller ges en mer modernt utseende genom en process som kallas bryning och fyllning. Att förstå vad som händer med stenen när den har fyllts, och varför denna fyllning är nödvändigt, kan hjälpa dig att ta bättre hand om det när det är installerat i ditt hem.

travertin

Travertin är en typ av kalksten som bildas inuti varma mineralkällor. Under denna formningsprocessen, gaser fly lera och kalcit ledighet bakom hål i kalksten. Dessa hål kan variera i storlek från osynliga för blotta ögat upp till hål tillräckligt stora för att sätta en näve igenom. Hålen i travertin är på intet sätt en defekt i sten, och i själva verket ger det några av dess skönhet. För att hjälpa stenen hålla sin integritet bör dessa hål fyllas antingen på fabriken eller vid installation.

henad Travertin

I hening ytan av plattan mals ner till en jämn, platt yta. Travertin, liksom andra kalkstenar, är ofta alltför mjuk att ta en hög polska. Därför är en tråkig glans uppnås genom slipning och polering av ytan av stenen - detta är känt som en finslipade finish. Beroende på vilken typ av travertin, kan detta finslipat yta betraktas som en "hög finslipa" eller nästan polerad yta, eller en "tråkig finslipa" med liten eller ingen ljusreflektion. Tillsammans med planslipning, finslipade travertin kakel har en fyrkantig, något avfasad kant för en crisp- ser installationen.

Fyllda Travertin Plattor

Eftersom hålen i travertin måste fyllas både att förstärka stenens integritet och att hålen blir en fångst plats för smuts är finslipat kakel ofta fyllt på fabriken. Fabriks finslipat och fylld travertin kakel har en epoxiharts tillämpas på hålen, fylla dem innan stenen slipas ner. Detta ger travertin en slät yta. Om plattorna skulle fyllas under installationen, skulle de fyllas med injekteringsbruk. Detta ger en mer rustik stil och är typiskt ned med tumlade, snarare än finslipade travertin kakel.

Färger av Finslipad och fylld Travertin

Travertin finns i en rad olika färger från solbränna och djup mocka brunt till olika nyanser av rött och guld, samt en silvergrå. De flesta gånger, ser man på fabriken för att välja en nyans av epoxiharts som nästan matchar färgen på stenen det fylls. Eftersom alla naturliga stenplattor kan ha variation, ibland fyllningen inte matchar varje sektion av plattan helt och hållet, vilket leder till ljusa eller mörka fläckar på kakel yta. Detta är inte en defekt och bör betraktas som en del av stenen överklagande. Ibland är färger som rosa eller grönt används för att fylla travertin. Detta är ovanligt, men har varit känt att hända när rätt färg har förbrukats i mitten av tillverkning av stenar.

Vid köp av finslipade och Fylld Travertin

Eftersom fyllningen i travertin inte kan matcha stenen exakt, alltid be att få se ett urval av sten från en nuvarande mycket innan köp. Normalt kan du beställa i förväg en låda, eller 10 plattor, från partiet. Undersök plattorna för färg, för att säkerställa att färgen är acceptabel för dig. Om fyllningen är rosa, grönt eller mycket ljusare eller mörkare än kakel, kan du begära brickor från en annan del. Finslipade och fyllda travertin kakel kan vara dyrare än tumlas eller ofyllda travertin kakel, på grund av tillverkningsprocessen.