Hur man ändrar förgrundsfärg i GIMP

Hur man ändrar förgrundsfärg i GIMP


Det fria programmet GIMP är en avancerad grafik editor som kan användas för komplicerade designprojekt eller enkla fotoredigeringsuppgifter. Du kan ladda ner användarvänliga mjukvara från GIMP: s officiella hemsida och starta programmet, skapa en ny fil eller öppna en befintlig bild som du vill redigera. Med redigeraren öppnas, kommer huvudverktygsraden vara synlig och du är redo att börja anpassa färginställningarna.

Instruktioner

1 Leta reda på "Förgrundsfärg Box" ligger i huvudverktygsraden. Om du är osäker du har hittat rätt rutan muspekaren över rektangeln och en förklarande not visas namnge färgrutan och lägga till, "Klicka för att öppna en dialog färgvals." Klicka på rutan.

2 Sätt i HTML-färgkod notation i motsvarande textfält om du har en specifik förgrundsfärg du vill uppnå. Annars kan du använda andra färg verktygen för att plocka ut en nyans för att arbeta med.

3 Använd HSV-RGB rader till höger för att se gradienter av potentiella färgval. När du klickar på en av gradienter på höger torget lutning förhandsvisning på vänster kommer automatiskt justera för att visa den aktuella delen av färgspektrat så att du kan förfina ditt val. Fortsätt att klicka på någon av de gradienter fram vad som visas i "Current" preview passar dina önskemål.

4 Klicka på "OK" när du är nöjd med ditt val. Pop-up box stängs och nu din pensel och skopverktyg kommer att vara i stil med den aktuella färgvalet tills du återigen ändra förgrundsfärgen.