De Bildeffekter på Photobooth för Mac

De Bildeffekter på Photobooth för Mac


Apple-programmet Photo Booth tillåter användare att ta bilder med den inbyggda webbkameran som finns på Mac-datorer. Photo Booth erbjuder ett antal effekter som hjälper dig att förvränga eller förbättra din bild på många olika sätt. Vissa effekter ändra bilden något, medan andra ändra det helt för att göra det oigenkännliga.

Färg och form Effekter

Standardeffekter som behandlar färg och form omfattar sepia, komiker, glöd, färgpenna, värmekamera, svartvitt, röntgen och pop-art. Sepia lägger ett filter på bilden för att ge det en varm, gyllene ton. Sepia bilder finns i olika nyanser av brunt och grått. Den serietidnings effekten lägger konturer till de definierade former, såsom ögonen och ökar kontrasten. Glöden effekten lägger höjdpunkter att göra bilden ser ut som om den lyser. Färgade-penna effekter lägger ett filter som gör att linjer visas som om de etsades av färgpennor och minskar livet i färger. Svart och vitt försvinner all färg, vrida foto gråskala, medan X-ray inverterar färgerna. Pop-art förvandlar foto till en fyra-panel bild i vilken varje panel använder en annan ljus färg som huvud nyans.

förvrängnings~~POS=TRUNC

De viktigaste distorsionseffekter för Photo Booth inkluderar bula, snurra, buckla, klämma, spegel, ljustunneln, fish eye och stretch. Var och en av dessa filter sträcker eller krymper en viss del av bilden för att skapa en speciell effekt. Till exempel, snurra flyttar alla kanterna på bilden så att bilden vrider från centrum. Spegel vänder bilden horisontellt så att allt ser bakåt. Fish Eye contorts bilden så att centrum visas större och sidorna ser mindre ut, som om bilden togs med en vidvinkellins. Stretch drar sidorna av bilden isär.

bakgrunder

Även om de inte finns i alla versioner av Photo Booth är bakgrunder som ingår i Mac OS X 10.5 versionen av Photo Booth och senare om din Mac använder en Intel-processor. Dessa bakgrunder ersätter fortfarande bakgrund av en bild så att motivet verkar stå framför en av de förinställda bakgrunder. Stillbilds bakgrunder inkluderar moln, färgpunkter och jorduppgång. Videobakgrunder inkluderar solnedgång, Yosemite, Eiffeltornet och en berg-och dalbana.

Att få nya effekter

Apple erbjuder en Photo Booth och iChat effekter add-on som ger 56 nya effekter och arbetar med versioner av Mac OS X 10.6.2 eller senare. Nedladdningen är gratis och finns på Apples webbplats, under "Downloads". Apple erbjuder även iGlasses och cateye nedladdningar. Även iGlasses är ett gratis program, det finns en liten avgift för att hämta CatEye. CatEye erbjuder tre uppsättningar av effekter som syftar till att efterlikna pixillationen och 1980 stilar, medan iGlasses tillåter dig att göra din iChat av Photo Booth bilder ljusare eller förbättras.