Hur man tar bort den 1997 Camry Bakre Strut

Hur man tar bort den 1997 Camry Bakre Strut


De bakre stöttor i en 1997 Toyota Camry ger en mjuk gång för passagerarna i bilen. Med tiden kan dessa stöttor läcka, och i processen, kan sluta fungera. Detta lämnar den bakre upphängningen utan någon form av dämpning, vilket kan resultera i en obekväm åktur. Ännu viktigare, kan det också orsaka problem med bromsning och hantering, och så småningom kan leda till en olycka. Det första steget i att lösa problemet är att ta bort den bakre stöttan.

Instruktioner

1 Öppna upp bakdörrarna. Dra ner sittdynan i hörnen vid dörren sylt och unbolt botten av upprätt sittdyna från bilen med hjälp av 3/8-tums harskramla och ingångar. Dra bort plastskyddet på akterdäck för hand, sedan skruva isär toppen av sittdynan. Dra ut sidosittdynan för att avslöja toppen av stöttorna.

2 Lyft upp den bakre delen av bilen med domkraften. Ställ bakre ner på ett par pallbockar. Ta bort bakhjulen med däck järn.

3 Unbolt vingla bar länk bakifrån fjäderben med hjälp av en hex-head nyckel och en öppen nyckel. Unbolt botten bultar på staget med hjälp av en öppen nyckel och en 3/8-tums Ratchet och uttag. Lämnar toppen av de två bultarna i stöttan.

4 Öppna den bakre luckan och skruva isär toppen av strut från bilen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Gå tillbaka till fender väl och ta bort den övre bulten från stöttan. Dra ut staganordningen från bilen med båda händerna.