Hur att resa med Guldmynt

Hur att resa med Guldmynt


De flesta människor som reser tycker om att komma tillbaka prydnadssaker och souvenirer från sin destination. I många fall, dessa objekt i form av billiga kläder, livsmedel eller leksaker. Vissa resenärer, men siktet inställt högre och faktiskt vill köpa och resa med guldmynt. Dessa resenärer kan vara omedvetna om de regler och bestämmelser kring resor och kommer hem med guldmynt. Utländsk guld kan vara en god investering för att plocka upp medan du reser, men du kan förlora den investering om du inte följer rätt rutiner för att resa med guld.

Instruktioner

1 Gör en visuell kontroll av alla guldmynt att bestämma sitt ursprungsland. Beroende på var du är på väg, kommer du att möta olika krav och begränsningar för vilka typer av guld mynt du kan resa med lagligt. När du reser till USA, till exempel, kan du inte ta guldmynt från Kuba, Burma, Iran och Sudan. Kontrollera regler och krav för både avrese- och ankomstplatser.

2 Placera guldmynt i en plast mynt flaska och sätta locket på plats. Placera plast mynt flaska i en kabinväska för att hålla guldmynt med dig hela tiden. Alla monetära tillgångar du reser med, inklusive mynt, inte bör överstiga £ 6500 i värde.

3 Stå i tull linje när du kommer till din destination. Deklarera guldmynt enligt de regler och förordningar som destination. Var beredd på att visa att identifiera funktioner som märke som anger ursprungslandet.