Hur man kan stoppa betongvägg Läckage

Hur man kan stoppa betongvägg Läckage


Ett av de största problemen för varje betongvägg är vatteninträngning. Detta händer när vatten samlas runt utsidan av väggen och sakta sipprar genom det porösa betong konsistens. Detta beror på att dåligt dränerad jord och brist på en förseglad betongyta. Det finns dock flera metoder för att förhindra vatten från att sippra igenom din betongvägg som har prövats under åren och visat sig vara effektiva, ekonomiskt och praktiskt.

Instruktioner

1 Med hjälp av en vals, tillämpa tar högst smuts nivå eller landskapsnivå på utsidan av betongväggen. Se till tjäran täcker skarven mellan betongväggen och sidfot, som är där vatten är mest sannolikt att sippra igenom.

2 Installera franska avloppsrör på utsidan av betongväggen. Med användning av 6-till-8-tums perforerad dräneringsrör, installera röret vid botten av väggen där väggen och sidfot möts. Förlänga röret längs längden av väggen till dess att röret sträcker sig förbi väggen minst 24 inches på varje ände. Täck röret med landskaps tyg, 3 inches av grus och smuts. Du kan nu landskap över toppen av röret utan att oroa dig för vattentopp och sipprar genom din betongvägg.

3 Rulla på tre skikt av betong färg sealer på insidan av betongväggen. Se till att väggen är helt torr innan betong sealer. Med hjälp av en vals, applicera den första beläggningen och tillåta en timme torktid mellan varje skikt.

4 Reparation stora väggsprickor genom att sätta hydraulisk cement i rena och dammfria sprickor. Den hydrauliska cement kan köpas färdigblandad i en 5-liters hink och appliceras med pekar spackel. se till att du packar cementen väl i sprickan och låta reparationen att ställa in. Cementen expanderar i sprickan och helt täta bort, vilket förhindrar väggen läckage mellan stolarna.

5 Fyll mindre sprickor med Epoxispackel, som kan köpas från någon järnaffär och kommer att bli stenhård inom 30 minuter. Epoxi infogas med hjälp av en förfylld spruta med en fin spets. Sopa ut sprickorna med hjälp av en pensel eller stålborste och fyll sprickan till ytan med hjälp av sprutan.