Hur att koppla upp ett vindkraftverk till ditt hus

Hur att koppla upp ett vindkraftverk till ditt hus


Kör din egen inhemska vindkraftverk är inte bara ett sätt att bidra till energieffektivitet och kampen mot den globala uppvärmningen, men också ett enkelt sätt att minska dina elräkningar. Du kan köra en liten vindkraftverk i din bakgård eller på ditt tak och enkelt ansluta den till ditt hus för att driva hushållsapparater. Anslutningen kräver viss utrustning och några kablar, men är inte längre någon med grundläggande elektronisk eller ledningar erfarenhet.

Instruktioner

1 Välj en lämplig elektrisk kabel storlek. Din tråd måste vara tillräckligt stor för att hantera den maximala strömmen som genereras av din vindkraftverk eller lagras i batterierna, men inte så stor att det skapar onödigt motstånd (ett mått på effektförlusten i ledningen som inte når din last). Konsultera en kabel storlekstabell eller be en elektriker för att bestämma den bästa kabel för din situation.

2 Klipp kabeln i användbara längder med avbitare att vart och ett av följande anslutningar. Naturligtvis kommer de exakta längderna beroende på avståndet du måste täcka mellan vindkraftverk och ditt hem brytare panel. Om möjligt, hålla alla dina elektriska apparater i ett skyddat utrymme, så om din turbin är mycket långt från ditt hus, kör en lång kabel till nästa komponent i anslutningen och sedan använda kortare kabellängder.

3 Anslut kraftledningar från din vindkraftverk till en stoppknapp. Denna omkopplare gör att du kan stänga av strömmen i händelse av en nödsituation eller överbelastning. Wrap kraftledningar runt lämpliga terminaler (kom ihåg att du har både en positiv och en negativ kabel) och isolera synliga koppartråd med eltejp.

4 Anslut stoppknappen till en amperemeter. Amperemätaren kan du bestämma den elektriska strömmen i kretsen och göra underhåll av systemet mycket lättare. Än en gång, anslut kablarna enligt dina amperemeter specifikationer och isolera några synliga kablar.

5 kablarna från din amperemeter till en laddningsregulator. Med intermittenta kraftkällor som vindkraft, leder en laddningsregulator flöden och håller överspänningar skadar antingen din turbin eller batterierna. Som med de tidigare två anslutningar, gör du alla anslutningar i en serie, helt enkelt ansluta utgången i en enhet till ingången i nästa med längder av elektrisk kabel, vilket kabeln i kontakt med lämpliga terminaler och isolerande ordentligt.

6 Anslut laddningsregulator till ett batteri. Batterier kan vara mycket användbart för att lagra överskottsenergi under aktiva vindbyar för senare användning när det är mindre vind för din generator.

7 Ansluta kablar från batteriet till en brytare. Denna brytare skyddar systemet från överspänningar som kommer från ditt hem elnätet.

8 Wire brytaren till en växelriktare. En inverterare vänder likström (DC), som strömmen som genereras av en turbin eller lagras i ett batteri till växelström (AC), den nuvarande används i rutnätet för att driva hushållsapparater.

9 Anslut omriktaren till ditt hem AC breaker panel. Ström kommer att flyta från omriktaren i ditt hem elnätet. Denna anslutning kan variera beroende på panel modeller, men är oftast lika enkelt som de andra anslutningar och innebär bara att köra kablarna till panelen. Kontakta din brytare panel specifikationer om du har några tvivel.