Om skalmur isolering installation

Om skalmur isolering installation


En kavitetsväggen består av två separata murade väggar, parallella med varandra men några inches isär. Dessa väggar, byggda av tegel, stenar, betongblock eller gjuten betong, gör utmärkta ljudbarriärer, men de är inte energieffektiva. Idag, när en ny byggnad installerar hålrumsväggar, isolering del av byggprocessen. Men det finns sätt att isolera befintliga hålrumsväggarna.

Historia

De gamla grekerna var väl bevandrade i skalmur konstruktion och ruiner av partiella byggnader vittnar om populariteten av denna byggnadsmetod. Förutom att skapa en ljudbarriär, arkeologer misstänker dubbelväggkonstruktion hämmade fuktinträngning. Åtnjuter ett uppsving i slutet av 1800-talet, yttre hålighet väggar var vanliga i områden där natursten var riklig. Idag är skalmur konstruktion fortfarande populär i kommersiella byggnader, ofta i kombination med cellulosa ark isolering.

Funktioner

Om skalmur isolering installation


Ett hålrum vägg består av två väggar, komplett från golv till tak. Varje vägg är smal, vanligen mindre än 5 inches bred. En stor betongfundament eller stam vägg fungerar som en solid grund för att stödja den dubbla väggen. Luftutrymmet mellan de två väggarna sträcker sig från 2 inches till 4 inches, och kramlor kan sträcka sig genom hela bredden av väggen.

Identifiering

Om du har skalmur konstruktion, kan du spara pengar och öka energieffektiviteten med isolerande luftutrymmet mellan väggarna. Om du är osäker på om ditt hus har hålrumsväggar, öppna dörren och titta på väggen från sidan. En kavitetsväggen är vanligen minst 10 inches tjock.

typer

Det finns två huvudsakliga typer av isolering som vanligen används i kavitetsväggarna. Eftersom det inte finns något sätt att få tillgång till hålrummet att installera batt isolering, måste materialet blåses in eller injiceras in från små hål borrade i väggen och senare lagas. Det är vanligt att installera skalmur isolering från utsidan av hemmet. Torra cellulosafibrer blåses in genom hål som borrats i den övre delen av den yttre väggen, och de sedimentera nedåt, fylla tomrummet. Expanderbar cellulosa skum endast installeras av certifierade proffs, och det kommer in i luftutrymmet som en vätska men snabbt expanderar till ett fast skum kärna.

effekter

När hålighetens väggar är isolerade, kan husägare förvänta sig att se en betydande minskning av den mängd energi som behövs för att värma eller kyla hemmet. Skalmur isolering bör vara en del av en övergripande plan energi för ditt hem. Expanderbara skum har den högsta isolerings R-värde, men det bör inte användas i en vägg med fuktproblem.

Varning

Olyckligtvis är skalmur isolering inte utan problem. Ledningar och VVS inom väggarna kan blockera fritt fall av cellulosafibrer eller expanderbar skum, vilket lämnar ett tomrum vid botten av väggen. Kontrollera hänvisningar till expanderbara skum installatörer och motstå gör-det-själv-skumsatser. Väl inställd, är utbyggbart skum en permanent.