Hur man använder plast på betongplatta

Hur man använder plast på betongplatta


Betong är en blandning av cement, vatten, sand och ett aggregat såsom grus. Det är ett starkt och billigt byggmaterial, och används i nästan alla byggnader. När en stor mängd av betong hälls i en platta, kan den försvaga grund av vattnet avdunstar för snabbt. Förhindra detta genom att täcka plattan med plast för att säkerställa att den härdar ordentligt. Låt inte enkelheten i processen lura dig, är det viktigt att skapa en stark platta.

Instruktioner

1 Låt nyligen gjuten betongplatta för att stelna tills den kan täckas utan att orsaka ytan märken. För att testa detta, försiktigt skrapa betongen i en undanskymd plats med nageln. När det inte kan repas, är det klart för plast.

2 Vik en stor bit av plastfolie. Arket bör vara tillräckligt stor för att täcka plattan med överskott drapering på marken runt plattan. Om du inte har ett blad tillräckligt stor, kan du använda flera överlappande ark.

3 Lägg plastarket på en häll med ändarna drapering ner till marken.

4 Använd trä plankor eller tegel för att hålla plåten på plats.

5 Låt plattan härda i tre till fem dagar. Varje morgon, ta bort plasten och spreja plattan med vatten innan den återhämtar sig.