Tecken på sensorisk integration problem

Tecken på sensorisk integration problem


Hjärnan är ansvarig för att ta information som erhålls genom sinnena och på lämpligt sätt tolka det. De fem grundläggande sinnena är syn, känsel, hörsel, smak och lukt. Kroppen känner också rörelse och har en känsla av självmedvetenhet. Medan sinnena verkar vara oberoende av varandra, gör de faktiskt arbetar tillsammans. Ibland, även om de inte riktigt fungerar tillsammans, vilket resulterar i sensoriska integrationsproblem, ibland också kallas sensorisk bearbetning störning.

Taktil

Vissa barn visar en förstärkt reaktion röra. De besväras av olika texturer, inklusive deras kläder och etiketter. Vissa kan vara besväras av mycket lätt beröring eller genom människor helt enkelt passerar tätt förbi, hävdar att det är smärtsamt. Andra kan smälla in i saker eller personer med en hel del påtryckningar eller ofta faller och verkar inte känna smärta. De kan använda en alltför stram grepp när du håller redskap. Se upp för dem som ogillar att få rörigt eller kan inte stå att borsta håret eller tänderna.

Auditiv

En del barn med sensoriska integrationsproblem är känsliga för ljud. Leta efter dem som täcker öronen under semiloud ljud eller klagar över att det är för högt när det verkar vara relativt lugn. Vissa barn också få revved upp när de besväras av buller.

Visuell

Barn som upplever visuella svårigheter är de som tenderar att kisa, gnugga sina ögon, blinka en hel del, kan inte göra ögonkontakt och inte gillar vissa mönster eller ljus. De kan ha svårt att spåra och läsning.

motoriska färdigheter

Leta efter barn som verkar försenas i sin brutto och / eller finmotorik. Andra motor tecken är barn vars beteende innebär en väsentlig förändring i situationer. Ett barn som behöver vestibulära eller balans hjälp kan snurra runt som en tornado eller njuta av vistas på en gunga för en lång tid. Se upp för barn som inte kan sluta flytta och dem som verkar alltid vara rasat över.

Oral

Barn med orala problem kan ha sensorisk bearbetning oordning. De kan sätta allt i munnen, förbi toddler år där det är acceptabelt att göra så. Kanske de tuggar på sina skjortor och pennor eller slicka föremål. De kan också dregla och har svårt att äta eller har problem med tal.

Lukt

Vissa barn är extremt känsliga för dofter. De kan ha en motvilja mot dofter som andra inte ens märker. Dessa dofter kan utlösa arga utbrott och frustration. Också titta på barn som håller näsan mycket.

beteende

Barn som har sensoriska integrationsproblem kan ofta flaggas eftersom de verkar ha beteendeproblem. Ta en närmare titt på de som inte kan sitta stilla eller bli lätt överstimulerad när en grupp. Andra kan tyckas vara alltför slö eller inte uppmärksam på vad som händer runt omkring dem. De kan tyckas blir lätt frustrerad och har arga utbrott. Vissa är särskilt känsliga för följande specifika rutiner och verkar mer angelägen än sina jämnåriga.