Hur Återställ Engine Light på en PT Cruiser

Hur Återställ Engine Light på en PT Cruiser


Chrysler PT Cruiser började produktionen under 2001 och avslutades i 2010. Att få en servicelampan på kombiinstrumentet på PT Cruiser är ett tecken på att ha en felkod (DTC) eller koder. Sensorer och kretsar skicka kommunikationssignaler till datorn ombord. Datorn löser ut ljus när en eller flera av sensorerna eller kretsar indikerar det finns ett problem i kroppen, chassit eller drivlinan. DTC (s) bör diagnostiseras (och behandlas vid behov) innan återställning av ljus. De flesta moderna fick skannrar som används för att läsa och återställa koderna är billiga.

Instruktioner

1 Öppna förardörren av PT Cruiser och knäböja för att lokalisera 16-punktsdatalänkanslutningen (DLC) under instrumentbrädan. Det sitter upp under instrumentpanelen till vänster om bromspedalen på tidigare modell Cruisers. Senare modeller flyttas kontaktdonet något åt ​​höger, närmare rattkolonn, men fortfarande under instrumentbrädan.

2 Anslut fickskanner kontakten i DLC. På grund av sin unika form, det finns bara ett sätt att koppla alla kontakter på DLC, vilket gör det idiotsäker.

3 Placera nyckeln i tändningen och slå den två klick framåt till läge "II". Denna position ger tillbehörs kraft och lyser kombiinstrumentet utan att motorn är igång. Det ger också tillbehör strömmen till fick skannern.

4 Läs skärmmenyn i fickan scanner. Skannrar är lätta att använda, men om det är nödvändigt, läsa bruksanvisningen som medföljer skannern för att navigera genom menyn. Många moderna fick skannrar är utrustade med "Radera" knappar - i så fall trycker rader återställa koden. Andra modeller kan ha "Enter" eller "Scroll" -knappen (s) för att navigera genom ett par olika alternativ (ett av de alternativ som alternativet raderkoder).

5 Radera koden (s) med skannern och starta motorn i Cruiser. Bestäm om servicelampan är ute. Om inte, upprepa proceduren. Om ljuset är fortfarande på, betyder det att det finns en "hårdkoda" som måste läsas (med skannern under "Läs Codes" alternativet) och repareras.