Streptocarpus Information

Streptocarpus Information


Streptocarpus eller cape Primrose är en släkting till den afrikanska violett. Det är en kompakt växt med håriga blad. Det kan växa till 12 inches tall och producera 2-tums bred trumpetliknande blommor av rött, rosa, blå eller lila på en 6-tums blomstjälk. Streptocarpus blommar nästan hela året om du tar bort blommorna som har börjat blekna innan fröna utvecklas.

Ljus och temperatur

Streptocarpus gillar medium, indirekt ljus. Streptocarpus kräver svalare än normala temperaturer inomhus. De föredrar temperaturintervall är över 12,8 grader C och under 23,9 grader C. De gillar en svalare nattetid temperatur än temperaturen under dagtid.

Vatten

Streptocarpus bör odlas mer torr än våt. Jorden bör vara fuktig inte vatten loggas. Låt aldrig Streptocarpus att sitta i vatten. Efter blomningen, låt Streptocarpus torka ut lite så att det kan vila lite. I naturen återhämtar Streptocarpus ofta från torka, men inte från översvämningar. Skölj Streptocarpus med rumstempererat vatten. Kallt vatten kommer att lämna märken på bladen.

Jord

Växt Streptocarpus i en afrikansk violett jordblandning i en grund behållare. Transplantation udden ljus när endast nödvändigt. För att göra din egen jord, blanda ihop en halv del torv, 1 del perlit och en del vermikulit.

Befrukta

Gödsla din Streptocarpus två gånger i månaden med afrikansk violett gödsel eller benmjöl. Om du använder en hög fosfatgödningsmedel, sedan gödsla en gång i månaden. Streptocarpus kommer att blomstra om inte matas, men färgen kommer inte att vara lika intensiv som en välnärda växt.

problem

Streptocarpus har några unika problem. Exponering för för lite ljus kommer att orsaka de blad och stjälkar vara slak. Om bladen vissna och gulna då Streptocarpus har varit över vattnas och lider av rotröta. Torka jorden ut när du försöker spara den. Streptocarpus kan bli angripna med mealybugs. Använd insekters spray utvecklad för krukväxter att bli av med mealybugs.

Fortplantning

Den huvudsakliga metoden för förökning är genom blad sticklingar. Välj en stor frisk blad och skär den ner i mitten. Ta bort löv revben. Du bör ha två bitar av blad skurna på tvären. Fukta vissa afrikanska violett ingjutning mix och stå blad bitar i den i upprätt läge. Se till att skurna kanter är under jorden. Om du vill ge dina sticklingar ett uppsving sedan doppa skäreggar i Rota hormon. Streptocarpus kan också förökas genom delning på våren.