Vad Grönsaker kan du plantera i mars i Martinez, Kalifornien

Vad Grönsaker kan du plantera i mars i Martinez, Kalifornien


Martinez, Kalifornien är en liten stad i centrala Kalifornien nära San Francisco och San Pablo vikar. Områdets medelhavs typ klimatet gör det till en utmärkt plats för grönsaksodling. Det är dock svårt att avgöra vad grönsaker att plantera i vilken säsong. Martinez ligger i USDA zon 10a och har en genomsnittlig årlig temperatur på minst -1,11 till 1,67 grader Celsius. Måttliga temperaturer och en tidig vår gör det möjligt att plantera många vanliga trädgård grönsaker redan i mars.

bönor

Enligt The Köksträdgård, kan du plantera limabönor, bush bönor och pole bönor i zon 10a mellan februari och april, med en annan planteringssäsongen runt september. Bönor är bäst startade från frö och planterade till ett djup av 1 till 2 inches.

Squash

Flera varianter av squash växer också bra i Martinez-området. Sommar squash, såsom zucchini och Crookneck, vinter squash som ekollon och butternut, och du kan även plantera pumpor runt mars. Mars planteringar är också lämpligt för gurkor, nära släktingar till squash.

paprika

Bay area klimatet är lämplig för odling både söt och varm paprika, som är planterade mellan januari och mars i denna zon. Paprika är ofta känsliga för varma dagar och göra bra i Martinez ofta dimmigt väder. Hot Peppers föredrar varmare väder och är idealiskt planteras i den soligaste delen av gården.

tomater

Mars plantering är lämplig för alla sorter av tomater, men valet av tomat typ kan påverka trädgårdsarbete framgång. På grund av Bay områdets frekventa mulna väder och svala temperaturer, är det viktigt att välja svalt väder sorter som Black Krim, Green Zebra, och ryska romer över tomater som föredrar sina dagar varm och ljus. Enligt University of California master trädgårdsmästare, tomater planterade i området Bay tenderar att mogna 35-50 procent långsammare än de gör i områden med mer direkt solljus.

grönt

De flesta greenerna är vintergrönsaker i Martinez området sedan sommartemperaturer kan få dem att vissna och dö. Dock är lämplig för vissa härdigare greener, inklusive Romaine och blad sallad, collards och escarolesallat mars plantering. Mars är i slutet av planteringssäsongen för dessa greener och kan sätta dem i riskzonen för värmeskador.

rötter

Som med greener, många rötter vintergrönsaker i centrala Kalifornien. Morötter, rödbetor, rovor, potatis och hopdragning lök är alla i slutet av deras planteringssäsongen runt mars, men kan fortfarande växa bra.