Hur man skapar en MSI Installer-paket

Hur man skapar en MSI Installer-paket


En Microsoft Installer (MSI) paket är en tredje part program installationsprogrammet för installation på Microsoft Windows-system. En ansökan från Seagate Software, heter Veritas Software Console, är programmet som används för att skapa MSI-paket. Installationsprogrammet för Veritas verktyg kan hittas på Windows 2000 installations-CD på följande plats: Valueadd \ 3rdparty \ Mgmt \ Winstle \ Swiadmle.msi. Detta paket innehåller WINstall ansökan, verktyg som används för att skapa MSI-paket. Notera att denna WINstall verktyg måste installeras på en enhet eller plats tillgänglig genom en ren PC för att skapa MSI-filen.

Instruktioner

1 Sätt in Windows 2000-CD i datorns CD-enhet.

2 Öppna Utforskaren och navigera till "Valueadd \ 3rdparty \ Mgmt \ Winstle \ Swiadmle.msi" på 2000-CD i Windows.

3 Dubbelklicka på MSI-fil för att installera Veritas Software Console. Ange en installationsplats som kommer att vara tillgänglig för ren PC skapa installationspaketet.

4 Navigera till den fil som heter "Discoz.exe" i mappen WINStall och dubbelklicka på filen för att utföra Discover verktyget.

5 Klicka på "före" ögonblicksbild och välj ren PC. Klicka på "OK." Upptäck tar en ögonblicksbild av ren PC innan installationen av tredjepartsprogram.

6 Installera tredjepartsprogram på ren PC och starta om datorn. Kör den nyinstallerade program på datorn för att se till att installationen lyckades. Avsluta programmet, en gång verifieras.

7 Starta Discover ansökan.

8 Klicka på "Efter" ögonblicksalternativet och väljer datorn igen. Klicka på "OK." Upptäck tar en ögonblicksbild av datorn efter installationen av tredjepartsprogram. På så sätt är alla data som har ändrats registreras och sammanställs i en MSI-fil. Dessa data inkluderar filer, registerposter och redigerar i inställningarna som krävs för att installera programmet.

9 Kopiera MSI-fil till en annan dator och testa installationspaketet genom att installera programvaran.