Fakta om slagträMitzvah

Fakta om slagträMitzvah


Traditionellt, judendomen erkänner barnets mognad i vuxen ålder genom att proklamera en pojke att vara en bar mitzva och en flicka, en bat mitzvah. Dessa övergångar, som betyder "son" eller "dotter till budet," äger rum den 13: e födelsedag för pojkar och 12 födelsedag för flickor. Genom att acceptera en vuxen roll i samhället och en vuxen relation till de heliga buden, varje Bat (eller bar) Mitzvah tar ansvar för att göra kloka och mogna beslut baserade på Guds lag.

Ceremoni

Den viktigaste aspekten av bat mitzvah processen är att delta i en sabbat (eller Sabbath) tjänst vid synagogan. Vid den tjänst som följer barnets 12: e födelsedag, kommer hon att bli ombedd att recitera en välsignelse från Torah. Vissa bat mitzvahs lär mycket större delar av Shabbat tjänsten leder församlingen i bön eller recitera traditionella sånger eller den del av tjänsten kallas haftarah. FladdermössMitzvahs förväntas också hålla ett tal under sabbaten förklara sin nya status som en "kvinna" i samhället. Traditionen säger att varje judisk flicka blir en bat mitzvah vid 12 års ålder, oavsett om hon deltar i en ceremoni på synagoga.

Firande

Precis som med andra milstolpe födelsedagsfirande (t.ex. söt 16 parter), familjer väljer hur genomarbetade eller enkel deras dotters bat mitzvah firandet kommer att bli. Vissa familjer behandla det med samma grad av planering och investering i tid och pengar som de skulle en bröllopsfest, skicka "räddning datera", kort och inbjudande många, många människor till en formell affär. De hyr en särskild festlokal, till exempel ett hotell balsal och anställa ett band och cateringtjänster. Denna fest, traditionellt, innehåller en ljus belysning ceremoni, som leds av den bat mitzvah och utmärkelser avlidna och levande familjemedlemmar.

ortodoxa gemenskaperna

Den judiska ortodoxa samfundet inte omfattar kvinnor i Shabbat tjänster som tillhandahålls på synagogan. På grund av detta, traditionellt, flickor vänder 12 i detta samhälle redovisas som bat mitzvahs, men deltar inte i en tjänst, som bar mitzvahs göra. Förr i tiden var ortodoxa bat mitzvahs inte erkänt på något sätt kan jämföras med de bar mitzvahs, men ortodoxa familjer börjar fullgöra sina döttrar med fester och speciella gåvor på deras 12th födelsedagar, betecknar vikten av denna övergång. I vissa ortodoxa samhällen, kvinnor hålla särskilda tjänster då de läses från Toran, och i dessa särskilda omständigheter, är vissa bat mitzvahs inletts i denna praxis.

Bat mitzvah Villkor

Om du deltar i en bat mitzvah ceremoni eller fest och du inte är bekant med judiska seder, kanske du vill bekanta dig med några villkor. Du kommer att förväntas bära en kippah eller kalott (en tunn, rund kalott) som ett tecken på respekt, om du är en man. Den heligaste delen av Bibeln kallas Toran, och dessa fem Moseböckerna kommer läsas från under en bat mitzvah tjänst. En person som kallas att recitera en välsignelse inför församlingen kallas en aliyah. Bat mitzvah kommer att erbjuda en lektion eller tal under ceremonin kallas d'var Torah. Den post-ceremonin part skulle kunna hänvisas till som den simcha. Glöm inte att önska bat mitzvah "Mazel Tov", som betyder "Lycka till."