Hur konvertera en bitmapp för att vektor i Photoshop

Hur konvertera en bitmapp för att vektor i Photoshop


En bitkartebild är också känd som ett "raster" bild. Den lagras som en matris av tal, som var och en representerar en pixel i bilden. En vektorbild lagras som en serie instruktioner för att skapa linjer och sedan fylla i luckorna mellan dem. Bitmappsbilder kan ofta göra linjekanter verkar pixelated. Du kan hitta en skarp bild får suddiga kanter när du spara den som en bitmapp och sedan öppna den igen. Förvaring av bitmappsbilden som en vektor löser detta problem.

Instruktioner

1 Öppna Photoshop och klicka på "File" i menyraden. Välj "Öppna" och sedan hitta din bitmappsbild i katalogen webbläsaren. Klicka på "OK" för att öppna filen.

2 Klicka på trollstaven i verktygsfältet. Detta bör vara den andra knappen i den högra kolumnen av verktyg. Det kan vara dold bakom den snabba verktygsvalet. Om du inte ser en trollstav knapp, klicka på den lilla pilen längst ned till höger om knappen och välj trollspö från pop-up-lista.

3 Tryck på objektet som du vill omvandla till en vektorbild för att skapa en kontur runt bilden.

4 Titta i egenskapsfönstret i den högra sidan av Photoshop. Den nedre tredjedelen av panelen innehåller tre flikar. Klicka på fliken "Paths".

5 Klicka på fjärde ikonen på den nedre kanten av denna panel. Detta är den "Gör arbetsbanan från urval" verktyg. Du kommer att se konturerna som anges i den tidigare tomma "Paths" panel.

6 Klicka på "File" i menyraden och välj "Export". Välj "Vägar till Illustrator" i undermenyn. En dialogruta listar dina vägar, men du bör bara ha en namngiven "arbetsbana." Tryck på "OK".

7 Gå till den katalog där du vill spara filen i webbläsaren. Ge filen ett namn. Filtypen ställs in som "Adobe Illustrator (.ai)." Tryck på "Spara" -knappen. Konturerna av din symbol är nu hålls som vektorgrafik.