Hur man byter IC Chips

Hur man byter IC Chips


Elektronisk reparation kräver ofta avlägsnande och utbyte av integrerade kretsar (IC). Kretskort kan delas in i två breda kategorier: de med genomgående monterade IC och de med ytmonterade kretsar. De gemensamma borttagning tekniker innebär skära IC ur styrelsen, med hjälp av termiska pincett för att ta bort dem, eller med hjälp av varm luft som ett borttagningsverktyg. Medan varmlufts lödning / avlödning stationer kan också användas för att installera IC, tekniker använder oftare lödkolvar. Sådana stationer är mest sannolikt kommer att användas i kommersiell eller industriell elektronisk reparation snarare än ett hem verkstad.

Instruktioner

Ta bort chipet

1 Klipp av ledningarna i ett genomgående hål IC nära kroppen med ett par flush fräsar. Värm lodet gemensamma med en lödkolv och dra varje ledning av styrelsen med pincett. Avlägsna överflödigt lod med ett lod suga verktyg. Rengör kortet med alkohol och bomullspinnar.

2 Clip off ledningarna i en ytmonterad IC med användning av samma metod som med hjälp av påmonterad ICs om ledningarna är tillräckligt stora för att klippa ett säkert sätt. Fint fördelade ledningar, såsom de på flashminneschip kan tas bort med termiska pincett. Notera tillverkarens maximala säkra temperatur som överstiger den, eller applicering av värme för länge kan skada kretskortet genom att lyfta sina kuddar. Tin pincetten med lod som den smälta metallen underlättar värmeöverföring.

3 Placera munstycket eller huven på en varmlufts avlödningsstation över IC om det fint har åtskilda ledningar. Denna metod minskar risken för att skada ett kretskort och fungerar bra för att snabbt ta bort flera IC. Det rekommenderas starkt att ha någon formell utbildning i användningen av dessa stationer.

Installera det nya IC

1 Torka av kretskort med alkohol och bomullspinnar för att rengöra den. Applicera flussmedel till dynorna.

2 Rikta en ytmonterad IC och centrera den över elektroderna. Clip kablar genom mount komponenter för att matcha resten på bordet. Tryck på lödkolv spets på varje led och tillämpa tillräckligt löda att väta leden och bildar en konkav filé. Detta är en indikation på tillräcklig lod. Om filén inte utgör, det finns inte tillräckligt med lod. En konvex gemensam indikerar alltför mycket lod. Begränsa tillämpningen av värme till högst fem sekunder.

3 Torka av kretskort med fler alkohol och bomullspinnar för att avlägsna överskott flöde. Inspektera reparation under förstoring. Leta efter löda broar, lödbollar, skräp och kalla lödfogar. Löda broar ansluta två intilliggande ledningar med en enda lod klump. Lödbollar verkar vara små runda bollar som kort intilliggande leder precis som ett lod bro. Kalla lödfogar ser tråkig och knottrig. De visar att lodet flyttas som det var kylning, vilket kristallisering. Kalla lödfogar kommer att misslyckas i förtid. Omarbeta vid behov genom uppvärmning och omsmältning lodet, men var försiktig om att tillämpa för mycket värme eftersom det kan skada kortet eller IC.