Hur man överlever i havet

Hur man överlever i havet


En romantisk ocean kryssning eller dag fisketur kan snabbt surna om du befinner dig vilse på havet, inför utsikten att överleva en okänd mängd tid innan räddning. Fantastiska historier om människor som har utstått månader på drift i havet berätta att överlevnaden är möjligt med ett minimum av vatten, mat, skydd mot solen och tillräckligt beslutsamt. Även förnödenheter och överlevnadsutrustning avsevärt förbättra dina chanser till en framgångsrik räddningsaktion, med lite fantasi och uppfinningsrikedom kan du sätta många vardagsföremål till god användning.

Instruktioner

1 Samla färskvatten. Människor kan inte överleva i mer än en vecka utan vatten. Fånga och lagra så mycket regnvatten som möjligt. Använd en presenning, segla, kläder, eller något annat plant material, öppnade ut så brett som möjligt. Dra ner en sida med ett finger för att rikta vattnet i en vattentät behållare. När full, täta behållare med lock om möjligt att förhindra kontaminering med havsvatten. Andra källor till vätska är ögon, blod och ben av fåglar och hav liv du lyckas fånga, såsom fisk och sköldpaddor.

2 Skydda dig mot solen. Solexponering orsakar uttorkning och värmeslag och solbränna gör dig sårbar för infektion. Bo i skuggan av ett segel eller under markisen av din livflotte. Bära kläder och en hatt. Blöt dina kläder i havet för att förhindra salt bygga upp och för att hålla dig sval. Om du inte har en hatt, gör en av kartong eller vad material du har till hands.

3 Fånga mat från havet eller luften. Använd fiskekrokar och linjer eller gör din egen oavsett lämpligt material som du har till förfogande, såsom tråd, säkerhetsnålar och ogängade rep. Om du ser fåglar cirklande, fresta dem att landa med vissa fiskrens. Du kan också prova dykning för din mat, men kom ihåg att binda dig till fartyget innan de lämnar den.

4 Utveckla en daglig rutin och positiva utsikter. När den första chocken av skeppsbrott är över, kan de långa, monotona dagar tillbringade väntar räddning skapa känslor av hopplöshet och förtvivlan. Människor som har överlevt en lång tid till sjöss betona vikten av att aldrig ge upp. En daglig rutin kommer att hjälpa till att hålla dig sysselsatt och på fritiden inbillar din räddning och återträffar med nära och kära, eller bara försöka tänka ut fler sätt att få mat och vatten, kommer att hjälpa till att hålla dig känslan optimistisk.