Hur man installerar Durock i en dusch

Hur man installerar Durock i en dusch


Durock varumärke vägg och golv ansökan är utformad för att stödja kakel ytor, vilket gör det till ett idealiskt val i en dusch, där fuktbeständiga kakel applikationer kan göra hela skillnaden mellan en livstid av vackra väggar och golv eller en livstid eller skrubba bort mögel och mjöldagg . Durock skyddar väggen nedan från vattenskada och tillåter viss fukt att passera igenom snarare än att absorbera det, vilket betyder att den inte kommer att orsaka sprickor i plattor.

Instruktioner

1 Rengör ytan där du installerar Durock med en trasa fuktad med lacknafta för att ta bort allt damm, smuts, fett, vax och olja. Inspektera ytan för att säkerställa att det är helt platt och stabil; om så erfordras, fylla sprickor eller luckor med fyll kitt eller slipa ojämnheter i ytan.

2 Mät område där du kommer att installera Durock membranet. Skär membranet för att passa med vass sax eller en mattkniv. Se till att du skär ut områden för inventarier som stuprör eller ljus växlar också. När du har gjort alla lämpliga nedskärningar, torr passa membranet på plats över väggen eller golvet för att säkerställa att den passar ordentligt. Gör eventuella justeringar som behövs.

3 Rulla Durock ur vägen. Häll Durock lim i en roller fack. Rulla en vals med en 3/8-tums tupplur i limmet och sprida det över en del av installationen område där du kan enkelt installera Durock inom 15 minuter. Annars kommer limmet torkar för snabbt och kommer inte att binda korrekt. Arbetet i parallella rader så att du inte skapar luftbubblor genom att korsa över lim du redan spridit sig.

4 Placera Durock mörkare sida över limmet. Tryck ned på membranet med en ren platt murslev eller icke-segmenterat handroller för att ge jämn, jämnt tryck över hela ytan. Detta kommer att bidra till att säkerställa en fast bindning mellan membranet och lim. Pressa ut eventuella luftbubblor du kan hitta.

5 överlappar någon flera ark Durock av två inches. Sprid lim på den överlappande avsnitt samt.

6 Täta alla områden runt inventarier (strömbrytare, toalett) med en sträng silikon täta för att förhindra fukt från att läcka genom det lilla mellanrummet. Låt Durock limmet härda i minst två timmar innan du installerar kakel.