Lera Idéer och spolar för nybörjare

Lera Idéer och spolar för nybörjare


Att arbeta med lera kan vara en mycket tillfredsställande aktivitet, och det finns oändliga projektidéer och teman som kan anpassas för att göra lera skulpturer både med och utan spolar. För nybörjare är det alltid bra att börja ett projekt med några ritningar, antingen från observation, bilder eller din fantasi och använda dina egna intressen som utgångspunkt. Du kommer att ha mer kunskap om den föreslagna ämnet om det är bekant för dig.

plattor

Lera Idéer och spolar för nybörjare


Utgångspunkten här är byggnader. Intressanta byggnader finns överallt omkring oss, och du kan hitta idéer för tegelpannor genom att ta fotografier eller skissa intressanta texturer eller mönster på byggnader. En byggnads dörröppning, till exempel, kan ge inspiration till en lera kakel projekt. En rullas ut platt platta av lera bildar grundform som du kan lägga till små rektanglar för att göra tegel och fönster. Din platta kakel kan skildra en butik front med råvaror eller en gata visning av föremål som säljs i butiken. Du kan trycka intressanta former i leran för att visa fönster, en brevlåda eller åtgärder som leder till en dörr.

Skodon

Lera Idéer och spolar för nybörjare


De flesta människor bär något på fötterna, så det gör en bekväm ämne som ska användas för nybörjare lera projekt. Poster i en gammal skokartong, kan stövlar för vinter eller urvuxen sportskor gör intressanta ämnen. Självhärdande lera fungerar bra för detta projekt eftersom det kan målas med akrylfärger när det är torrt. En solid rektangel av lera med ett annat fast vertikalt vid en ände för att bilda en "L" är ett enkelt sätt att starta en känga. Fingrarna är de bästa verktygen för att gå ihop dessa, och en penna eller annat cirkulär verktyg skjuts in kan användas för att göra öppningen. Titta noga på sömmen, eller sprickbildning i läder på skon eller stöveln du använder som motivet. Olika objekt som knivar och trä dymlingar eller tjocka nålar och även gamla tandborstar kan användas för att göra märken i leran för att visa detaljer. Du kan bilda tunna spolar genom att rulla handflatan över leran på en plan yta och sedan använda dessa för snören i bagageutrymmet. Färdiga verket kan målas för att se ut som läder.

lindade Krukor

Lera Idéer och spolar för nybörjare


Börjar med en rullade ut tjock skiva av lera för basen, kan du göra en pott genom att linda spolar runt och placera dem ovanpå varandra för att göra väggarna i potten. Röd keramik lera är ett bra val för detta projekt, glaserade eller vänster naturliga. Att experimentera med din spole potten, använd din fantasi och i stället för att bara ha en öppning upptill, försök att göra två eller tre. Du kan titta på grenar eller stammar av klätterväxter för inspiration. Spolar kan sammanflätade runt varandra eller ens gjord för att likna ormar.

siffror

Lera Idéer och spolar för nybörjare


Medmänniskor finns överallt omkring oss. De bär olika kläder, dräkter, uniformer och arbete klädsel och göra ett urval av aktiviteter, som simning, dans eller klättring. De nya att arbeta med lera kan prova på att forma en mänsklig gestalt. Ritningar kan hjälpa dig med proportionerna i kroppen. Nybörjare kan göra sina mänskliga modell platt på ett bräde för att eliminera alla komplikationer av att få det att stå upp och de svårigheter som är förknippade med lera när det är fint och benägna att bryta. Från och med ett ägg form för huvudet, som kommer att plattas något för att stoppa det rullar runt, kan du sedan göra kroppsform som en potatis och ben och armar som korv. Jämna ihop bitarna för att dölja de förenade områden med fingrarna. Kläderna - till exempel kjolen på en dansare klänning - kan göras genom att rulla lite lera mycket platt och tunn och vila den över benen, visar vecken. Du kan prova en hel siffra som en balettdansös, eller bara ett huvud, som en pirat.

Fortfarande liv

Göra en lera inspirerad av föremålen omkring oss är en annan bra idé för nybörjare. Skålar av frukt, flaskor vin, krukor och behållare är i de flesta människors kök. Göra några ritningar först kommer att hjälpa dig med formerna, och genom att använda spolar och plattor du kommer att kunna göra objekt utan behov av många verktyg. Till att börja någon stilleben projekt, kan du göra en "kuliss" genom att rulla en platt cirkel av lera och skär den på mitten, sedan stå en bit upp på kanten av den andra för att bilda scenen. Därifrån kan nybörjare prova på välkända stilleben objekt. En vinflaska, till exempel, kan framställas från en kort spole och pressas vid en ände för att göra det smalare. Du kan driva din tumme i en boll av lera för att bilda en skål och fyll den med bollar och flera spiralformer för äpplen, apelsiner och bananer. De objekt som du gör och ordna på "kuliss" kan målas med akrylfärger i torrt tillstånd om du använder självhärdande lera.