Hur man bygger en mini kolfilter

Hur man bygger en mini kolfilter


Kolfilter är de mest effektiva sättet att eliminera oönskade lukter. Håll luften du andas frisk genom att installera ett kolfilter i ett område i hemmet där sällskapsdjur lukter, cigarettrök eller livsmedels dofter är ett problem. Tyvärr kolfilter på marknaden idag kan kosta hundratals dollar. Undvika att betala höga priser för en premade kolfilter genom att bygga din egen med hjälp av enkla att hitta material.

Instruktioner

1 Skär kolfiltret i en 48-tums med 8-tums bit. Många kolfilter mäter 48 inches med 16 inches och kan halveras så att ett stycke kan sparas för att användas som en ersättare.

2 Skär hårdvaruduken till bredd genom att skära en 12-tums remsa (8 inches för bredden av filtret plus 2 inches på vardera änden) från hela rullen.

3 Fäst ändarna av hårdvara trasa kopplingsstycket ändlocket och kanalen med silvertejp.

4 Linda hårdvaran trasa runt locket och kanalkopplingsstycke, tejpning med några inches. När du lägger till flera skikt, kommer duken röret går från tunn till robust. Detta rör kommer att fungera som stöd för kolfiltret.

5 Tape över lös metall slutar med silvertejp.

6 Linda kolfiltret runt hårdvaran trasa röret. Fäst filtret på plats med hjälp av tejp. Tejpa inte över filtret för mycket, eftersom luft inte kan strömma genom silvertejp.

7 Skjut den öppna änden av kanalen anslutningsstycke på kanalgallret och tejpa fast den ner ordentligt med tejp.

8 Kontrollera för att säkerställa att luft strömmar genom kolfiltret. När du håller handen över filtret, kommer du att kunna känna luften flyttar.