Symbolik mandelträd

Symbolik mandelträd


Mandelträd (Prunus dulcis) är infödd till Nordafrika och Mindre Asien. En nära släkting till persika, mandel är ofta det första trädet att blomma varje vår del spricker ut i slutet av vintern. Trädet har en framträdande plats i flera berättelser från Bibeln, åtminstone en grekisk myt, och som en gröda prognosmakare för den romerska poeten Vergilius.

tidiga blommor

Det hebreiska ordet för mandel är "skakas", vilket innebär vakna eller påskyndandet. Som en tidig blunder, är trädet en påminnelse om vakande öga Gud, enligt artikeln "Träd i den bibliska sidor", utgiven av francis vårdnad av det heliga landet. Skriva i "Georgics" Virgil noterade en tung blommande mandelträd följt av riklig frukt som en "gammal maxim" förebud om en riklig veteskörden, "och en stor tröskning följer med stor värme."

KUNGSLJUS

En mandel stav var ett framträdande inslag i beslutar efterföljaren till Moses. I Numbers 17, sade Herren till Moses att samla en stång från var och en av de 12 hushåll i Israel, skriva ett namn på varje stång, placera stavarna på en helig plats, och lämna dem över natten. På morgonen, bara Arons mandel stav av huset Levi var en levande gren med knoppar, blommor och mogna mandlar. Detta symboliserade Aron som valt att prästerskapet. Förekomsten av blommor och mogna mandlar på en enda filial samtidigt har tolkats betyda en ära att Aaron (blommor) och en välsignelse för Israel (mogna mandlar).

Gammal ålder

I Predikaren 12: 5, mandelträd blommar är en symbol för hur snabbt ålderdom metoder. Mandelträd blommar brast ut som rödaktiga-rosa blommor, byta till snövitt innan de faller. De vita kronblad representerar vitt hår. En annan tolkning av versen ser mandelträd som en symbol för vaksamhet som medföljer ålderdom.

menora Symbolism

En av de mest bestående och frukt symboliska användning av en del av mandelträd finns på hebreiska Menorah, eller kandelabrar. I Exodus 25: 31-40, instruerar Gud Moses att göra en ljusstake. Sju lampa skålar formade som mandelblommor håller lampolja. Blommorna är utformade så att ljuset lyser framför ljusstaken.

Hoppas

I den grekiska mytologin, Phyllis, drottningen av Trakien, tror att hennes älskare har övergett henne. Snarare än att låta henne, är han långsamt att återvända från en strid, men på väg tillbaka till Trakien. Förtvivlad över hennes uppenbar förlust, Phyllis begår självmord. Gudarna ändra henne till en mandelträd. När hennes älskare tillbaka, omfamnar han mandelträd. Det brister i blom, en symbol för hopp och beständighet.

Resa

Förutom bibliska referenser, grekisk mytologi och romerska indikatorer skördeutbyte, är mandel också representerade i drömtydning. Drömmer du om en mandel representerar en resa. En välmående resa betecknas med söta mandlar. Bittermandel föreslår resan kommer att bära olycka.