Fakta om Negev Desert Växter

Fakta om Negev Desert Växter


Beläget i södra Israel och betraktas som ett historiskt viktigt område är Negev-öknen hem till en robust växtliv som omfattar fem olika geografiska områden. Varierar i höjd från havsnivå till bergigt, är Negev-öknen olika i landskapet, men kompakt, vilket möjliggör en ovanligt stor mängd växter.

Typer av växter

Enligt webbplatsen NegevDesertBotanicalGarden.org är Negev-öknen hem till fyra typer av växtarter, varav 800 Medelhavet arter, 300 Saharo-arabiska arter, 300 Irano-Turanian arter och ett litet antal Sudanian arter. Arter är indelade baserat på mängden nederbörd som krävs för hållbarhet och deras avstånd till andra inhemska växter i sina respektive områden.

Mt. Atlas Mastic Tree

En del av Irano-Turanian arter, Mt. Atlas kitt träd eller Pistacia Atlantica, är ett träd som växer i Negev-öknen längs den klippiga bergen nära brunnen hjälm. Utspridda över ökenlandskapet, den Pistacia Atlantica överleva i Negev genom att anpassa till de kalla temperaturerna i regionen.

fräken Knotweed

Hittade över Negevöknen i områden som samlar regnvatten, hästsvans TRAMPÖRT eller Polygonum equisetiforme, är en art av borste som förvandlar en ljus lila eller lila färg i slutet av sommaren. Blommande under hela året, är arten en av de mest färgstarka på Negev-öknen landskap.

Desert Lily

Öknen lilja, eller Pancratium sickenbergeri, är en Saharo-arabisk art av blomma som växer i Negev-öknen norra region. En liten, prålig vit blomma, är öknen lily känd för sin spridning av frön, som ovanligt propagerar när Negev Desert flodvattnet ökningar på vintern.

hösten krokus

Ljusa, skålliknande gula blommor finns på Negevöknen höst krokus eller STERNBERGIA CLUSIANA. Blommar på hösten (som namnet antyder), är hösten krokus en kvarleva från östra Medelhavet och Irano-Turanian arter, och prover kan hittas i isolerade områden i Negevöknen.

skinande blåsenaper

En Saharo-arabisk buske med pråliga, fyra kronblad rosa blommor och små gröna blad, den skinande blåsenaper eller blåsenaper nitens, blommar från december till april på steniga grunder över Negev-öknen. Sporadiska blommor kan visas på busken för en majoritet av året, och det ligger på en höjd av en till två fot.

Shaggy Sparrow-Wort

Blommande från mars till juli, är Shaggy Sparrow-Wort, eller sparvörter hirsute, medelhavs och Saharo-arabiska buske med små gula blommor. Växer till en höjd av sex fot, är Shaggy Sparrow-Wort finns i västra och norra Negev-öknen på sandig eller stenig mark, och användes av beduin att göra rep.