Hur Crimp Speaker Wire

Hur Crimp Speaker Wire


Kontaktpressning är en lödfritt metod för dig att avsluta dina kontakter och kablar. De flesta människor är rädda för pressning processen kommer att vara alltför komplicerat för dem att göra. Det handlar om plast och elastisk deformation, liksom att veta en sak eller två om hur metaller fungerar. Men att pressa högtalarkablarna är inte så svårt som det låter. Du behöver bara ta hänsyn till isoleringsmaterialet stöd samt tråd interaktion under krympningsprocessen. Att veta hur man korrekt veckhögtalarkabeln kommer att förbättra dina högtalare hållbarhet, särskilt i tuffa miljöer.

Instruktioner

1 Använd din färgade klibbiga flikar att märka varje högtalarkabel för enklare notation.

2 Kontrollera vajer storlek finns på sidan av kabeln och matcha det med din crimpkontakt. För in kabeln i din tråd pressverktyg mätare om det finns ingen storlek listan och använda hålet storlek som passar din tråd som din mätare storlek.

3 strippa omkring 1/4 tum av din tråd isolering genom att använda din kabelskalare. Detta kommer att utsätta metalltråden inuti högtalarkabeln. Upprepa samma steg för varje av de trådar som du kommer att crimp tillsammans.

4 Håll i båda ändarna av metalltråd och infoga dem i din crimpkontakt. Se till att det finns en tråd för varje ände.

5 Kontrollera kontaktstorlek tråd pressning och matcha den till sin respektive slits i tråd VECKARE.

6 Få presskontakt innehåller trådarna och placera den i mitten av rätt tråd crimper platsen. Du kommer att se detta område markeras på din tråd VECKARE, bredvid varje lucka.

7 Pressa handtagen på din tråd crimper för sina tips för att dra in sitt slut. Presskontakt kommer då att stänga nära på båda trådarna, slutföra krympningsprocessen.