Fördelar och nackdelar med Skannrar

Fördelar och nackdelar med Skannrar


Företag och privatpersoner brukar använda skannrar för att reproducera dokument och bilder i dessa dagar. Dessa kan vara fristående enheter eller allt-i-ett skannrar med utskriftsfunktioner. För att avgöra om en skanner är en god investering, måste du väga fördelar och nackdelar med maskinen. Variationen i funktionsuppsättningar komplicerar processen.

Pro: Snabb Reproduktion med bevarande av Original

Skannrar göra det onödigt att skriva om text eller rita bilder. Således kan du återskapa ett dokument eller en bild i så lite som 10 sekunder, även om den ursprungliga tog timmar eller dagar att producera. Skannern kan göra denna kopia utan att skada det ursprungliga objektet.

Con: Sides Kopierade

De flesta skannrar är byggda för att återge text och bilder skrivs ut på papper. De är inte avsedda för att skanna 3D-objekt, även om skannern är dubbelsidig (kan skanna fram- och baksidan). Konstruktionen innebär att du är begränsad i vad du skannar. 3D-scanning skulle innebära mer avancerad laserteknik inte normalt återfinns i den genomsnittliga kontoret scanner.

Pro: Digitaliseringen

När du har skannat ett dokument kan spara den skannade bilden som en fil på din dator. Du kan ändra den här filen med olika typer av programvara. Digitalisering ett dokument eller en bild också innebär att du kan transportera den resulterande filen lätt, såsom genom att sätta den på en penna driva eller skicka den till en medarbetare via e-post.

Con: Minskning av kvalitet

En skanning är en bild av text, grafik, eller båda. Som ett resultat, skannar aldrig kan vara lika bra kvalitet som det ursprungliga objektet som du skannat, både på grund av mjukvara och hårdvara begränsningar. Datakomprimering under digital omvandling minskar också den skannade bildens kvalitet - vissa komprimeringsformat är värre än andra för detta. Dataförlust kan inte vara synlig för blotta ögat, men det förekommer alltid. Detta kan inte vara en stor fråga för grundläggande textdokument, men det blir problematiskt när du behöver för att bevara bildinformation och färg. Att få en skanning högre kvalitet i allmänhet innebär att skapa en större fil, som inte är så lätt lagras eller skickas via e-post.

Con: tekniska frågor och bärbarhet

Skannrar lita på programvara och rörliga delar som en transport trollspö för att fungera, och i många fall behöver de också en värddator. Som ett resultat, kan skannrar stöta glapp och kräver underhåll. Exempelvis kan scannern behöver nya drivrutiner eller få datorn är ansluten till skannern att frysa. De LED-lampor kan dämpa, behöver bytas ut, och skannern sängen kan bli smutsig nog att störa skanningskvalitet. Sensorer kan sluta fungera på grund av misslyckade anslutningar. Skannrar kan också bli föråldrad och behöver bytas ut under tiden. Både underhåll och utbyte kan vara dyrt, i synnerhet för stora kontors skannrar som är komplexa. Dessutom kan bärbarhet vara ett problem, både på grund av storleken på skannern och på grund av skannerns beroende på en värddator för att köra.