Hur man gör en markis topper

Hur man gör en markis topper


En topper är ett annat ord för ett fönster behandling kappa. Topper betyder helt enkelt att behandlingen är högst upp i fönstret. En markis stil topper är ett fönster behandling som ser ut som en markis. Denna stil används ofta i köksfönstren för att lägga till lite bistro eller Café stil till toppen av fönstret. Vanligtvis topper paras med en café gardin som är monterad halvvägs ner i fönstret. Markis slag är ofta gjorda av randiga tyger för en festlig look.

Instruktioner

Förberedelse

1 Mät bredden på fönstret från utanför fönstret trim. Tillsätt 2 inches till varje sida och få en vertikal penna märke på väggen. Mät ovanför fönstret trim 2 inches och göra en horisontell blyertsmarkering. Placera en kappa gardinstång fäste centrerad på detta märke och markera sina skruvhål. Upprepa för båda sidor.

2 Skruva din konsol på väggen med skruvmejseln genom att använda din skruvhålen som en guide. Om det inte finns en stud i väggen vid den platsen, för att använda väggankare göra dina skruvar säkrare.

3 Åtgärd 12 inches ner från fästet och 2 inches bort från fönstret trim och göra en blyertsmarkering. Upprepa för båda sidor.

4 Placera en andra uppsättning av Valance gardinstång fästen vid dessa märken genom att skruva in dem i väggen. Använd väggankare om inga dubbar finns tillgängliga.

5 Placera en kappa gardinstång med en 1-tums projektion på de översta konsolerna. Placera en kappa gardinstång med en 8-tums projektion på de nedre fästena.

Sy Topper

1 Mät bredden på den övre stången plus en-tums projektion på varje sida. Lägga en tum till denna mätning.

2 Mät bredden på den undre stången plus 8-tums projektion på varje sida. Lägga en tum till denna mätning.

3 Mät från toppen av den övre staven till den andra stången. Tillsätt 1 1/2 inches för toppsätet och 4 1/2 inches för botten överhäng.

4 Klipp tyget till längd- och viktmätningar du samlat. Klipp tyget till bredare botten bredd. Placera tyget på arbetsbordet.

5 Åtgärd 8 inches inåt från det övre vänstra hörnet och markera. Klipp tyget från övre vänstra hörnet till det nedre vänstra hörnet, detta kommer att resultera i en vinklad skärning. Mät 8 inches från övre högra hörnet och markera. Klipp tyget från märket till det nedre högra hörnet. Detta kommer också att skapa en vinklad snitt.

6 Sy en halv-tums sömmen längs båda sidor.

7 Vik ovanpå tyget till baksidan 1 1/2-inches och sy en söm 1 1/4 inches från vecket. Detta kommer att skapa en ficka för den övre stången.

8 Cut krok och ögla tejp bredden av bottenskärmkanten stången plus 16 inches. Fäst klibbiga krok sidan av bandet till den nedre Valance stången. Börja på vänster sida där stången infogas i hållaren. Applicera tejpen på utsidan av den vänstra sidan av skärmkanten stången, eller sidan av stången mot rummet. Linda tejp runt det främre vänstra hörnet och tvärs över stången. Linda bandet runt det främre, högra hörnet och på utsidan av den högra sidan av skärmkanten stången.

9 Skjut fickan på toppen kappa gardinstång och hänga gardinstång i topp parentes. Drapera tyget över den nedre gardinstång. Pin för att indikera placeringen av krok och ögla tejp på markisduken. Mät från botten kappa stången ner och stift tyget så att du har en jämn nederkant.

10 Ta bort gardinen och sy ögledelen av krok och ögla tejp på baksidan av gardinen, med hjälp av dina stift som guider.

11 Sy en 1/4-tums fåll längs den nedre kanten av markisen.

12 Skjut gardinen på den övre stången och drapera markis över den nedre stången. Trycker de med hake och ögla band tillsammans för att fästa markisen botten till botten stången.