Hur man tar bort Squid Ink

Hur man tar bort Squid Ink


Squid används ofta i recept för rätter som pasta och soppa. Det kan också vara stekt i het olja eller wokad med grönsaker och ris. Enligt SelfNutritionData, är bläckfisk hög halt av protein, selen och vitamin B12; emellertid är det också hög i kolesterol. Framställning av färsk bläckfisk för matlagning kräver avlägsnande av huvud, tentakler, hud och inälvor, såsom bläck sacs. Om ditt recept kräver bläckfisk bläck, spara bläck sac. Du kanske också vill få ytterligare bläckfisk bläck, eftersom många bläckfisk inte innehåller tillräckligt med bläck.

Instruktioner

1 Placera bläckfisk på en stor skärbräda. För att förbereda en bläckfisk, måste du lära dig de viktigaste delarna av dess anatomi. Lokalisera fenorna, vilka är triangulära och mittemot varandra vid en ände av bläckfisk kropp. Den motsatta änden av den bläckfisk är huvudet. Direkt under huvudet, i bläckfisk huvudkroppsytan, är gälarna. Mellan gälarna ligger bläcksäcken, som är fäst till bläckfisken lever.

2 Kapa de båda tentaklerna framför bläckfisk ögon. Använd en mycket vass kökskniv. De två tentakler är separata från bläckfisk åtta armar, som leder från framsidan av huvudet.

3 Dra huvudet av bläckfisk av. Du kanske kan åstadkomma detta med bara händerna. Genom att dra huvud, bör många av bläckfisk s innanmäte komma ut också. Om du inte kunde dra huvudet av med fingrarna, så hugg av med en vass kökskniv. Skär vid "hals" område där huvudet går kroppen. Ställa in huvudet åt sidan.

4 Leta efter bläcket sac inom bläckfisk s inälvsprodukter om du har lyckats dra huvud. Bläcket sac är silvervit svart och är ansluten till levern genom membran. Dra försiktigt säcken utanför levern med fingrarna, noga med att inte bryta den. Bläckfisk bläck kan färga din hud och kläder. Om du använder bläckfisk bläck i receptet, placera den i en kopp och ställ den åt sidan för senare. Om du skär huvudet av bläckfisk utanför snarare än att dra bort det, nå in i bläckfisk kropp mellan de två flikar av hud. Använd fingrarna för att försiktigt dra ut alla inälvorna du hittar. När du har dragit ut levern och bläck sac, skilja dem åt.