Rosor som växer i skugga

Rosor som växer i skugga


Alla rosor kräver en viss mängd solljus för att trivas, men det finns många buskar, klättrare och vandrare som kommer att tolerera partiell eller spräckligt skugga. Om plantera rosor nära träden, placera dem på den östra sidan för att vara säker på att de får full effekt av lägre morgonsolen. Välj rosor med några kronblad på sina blommor för semi-skuggiga förhållanden.

Rambling Rector

Oöverskådliga Rector har de kraftfulla arter R. multiflora i sin härstamning, och, som ett resultat, växer den mycket stora skicka ut långa käppar. Detta är ett bra steg att plantera bredvid träden att växa till trädets grenar. Den lilla blommar blomma i kluster. Det är hardy från zonerna 5-9.

altissimo

Altissimo finns en stor blommiga röd klättraren. Växt mot pelare eller spaljéer på östra sidan av huset för att säkerställa att det blir morgonsolen. Det finns återkommande blommar från vår till höst. Altissimo är härdig från zonerna 4-9.

Arv

Heritage är en David Austin buskros som tolererar halv skuggad. Liksom de flesta engelska rosor, har det en gammal ros utseende med rosa skålformade blommor. Det är en kraftig härdig buske från zonerna 4 till 9.

Fairy

Den polyantha steg, fen, blommar i scentless, rosa kluster under en lång period. Det kommer att släpa längs väggar och staket delvis skuggas av träd och häckar. The Fairy är härdig från zonerna 4-9.

cecile Brunner

Cecile Brunner är en annan polyantha buske med rosa blommor växer i klasar. Detta steg upprepas under hela växtsäsongen. Det är en lågväxande buske med en söt till kryddig doft. Cecile Brunner är härdig från zonerna 4-9.

Ballerina

Ballerina kommer att växa bra i ljus skugga blommande bra med sin första början i jämnhöjd med en andra större flush av blom under hösten. Blommorna är små, enkla kronblad och skålformade. Det är doftlös och härdiga från zonerna 4-9.

Kiftsgate

Kiftsgate är en klättrare som kommer att växa genom öppna trädgrenar. Den blommar i sprayer av små vita blommor på kraftiga käppar. Kiftsgate är en doftande ros, hardy från zonerna 4 till 9. Detta steg behov utrymme att sprida ut.

Konigin von Danemark

Den gamla ros, Konigin von Danemark har snäva rosa blommor, blommande i kluster i sommar. Det är inte en upprepning blunder. Plantera den i en öppen luftig plats där det kommer att få morgonsolen, och det kommer att fungera bra. Konigin von Danemark är härdig från zonerna 4-9.

Blanc Double de Coubert

Vissa rugosor kommer att fungera väl i ljusdunkel skugga. Blanc Double de Coubert blommar i sprayer av vita blommor. Det kommer att växa längre än de flesta rugosor gående 6 fot, även i kallare klimat. Blanc Double de Coubert är härdig från zonerna 3-10.

American Pillar

American Pillar är en traditionell vandrare för trädgårdar land förvränga över staket och in i träd till 20 fot eller mer. Den blommar på kraftfulla käppar med rosa kluster. American Pillar är känslig för mögel och är härdig från zonerna 5-10.