Hur pris hemlagad bakning för att sälja

Hur pris hemlagad bakning för att sälja


Efter inhämtar en betydande följande bland vänner och familj för bakning, är det dags att göra en go på att starta ett hem bakning verksamhet. Oavsett om du gör det för en liten extra inkomst eller som ett försök att starta ett korrekt och affärsmässigt, måste du prissätta dina bakverk så att du täcka dina kostnader och göra en vinst - medan samtidigt hålla priserna attraktiv för potentiella köpare.

Vad är marknadspriset?

Hur pris hemlagad bakning för att sälja


Att ta reda på vad andra i ditt område att ta betalt för produkter som liknar din, besök bagerier och kaféer i ditt närområde - även kontrollera priserna på andra hem bagare på din marknad. Utvärdera estetik sina färdiga produkter - eftersom utseende är viktiga - och, om du kan, jämföra ingredienser. Det är möjligt att kommersiella försäljningsställen inte använder alla naturliga ingredienser - särskilt för deras isbildning - som du behöver tänka på för prissättning och marknadsföring. Do not bother med stormarknad produkter som de kommer att ha massproducerade och innehåller ingredienser för längre hållbarhet.

Bestäm dina kostnader att komma till din priser

Eftersom priserna är föremål för fluktuationer - de bara stiga, verkligen - det är viktigt att beräkna kostnaden för varje objekt som används i produktion och leverans. Detta innebär att varje bakning ingrediens, tillsammans med förpacknings- och transportkostnader. Begå denna information till ett kalkylblad eller en huvudbok. När du har skapat vad en produkt kostar att producera, måste du bestämma den tid som krävs för att förbereda - baka, paket och leverera - varje produkt, och sedan hur mycket du kan rimligen förvänta sig att få betalt för din tid. Lägg produktionskostnader och tid att komma fram till ett pris. Du kanske inte att kunna ta ut så mycket som du vill, men som du producerar mer, kommer du förmodligen att kunna sänka dina produktionskostnader för att öka din vinstmarginal.

Tudelad prissättning

Hur pris hemlagad bakning för att sälja


Om du tror att din produkt är överlägsen vad som redan finns, och du är villig att minska försäljningspriset med löfte om större försäljningsvolym, marknadsandel till lokala matsäljare. Uppenbarligen en ny säljare kommer att behöva märka från det pris du ladda att uppnå både ett konkurrenskraftigt pris och en vinst, så du måste vara framme vid ett pris som fungerar för er båda. Ta prover till åter säljaren tillsammans med en prislista och detaljförsäljningsargumenten för dina produkter: alla fysiska, verkliga smör, färska och gjorde att beställa.

Minska kostnaderna, maximera vinsten

Hur pris hemlagad bakning för att sälja


Efter att ha utarbetat din prisstruktur, försök att sänka kostnaderna för att maximera din vinst. För ingredienser som säkert kan förvaras i flera månader, som mjöl och socker, kan du förvänta dig besparingar på 5-7% vid köp större påsar. Räkna med ännu högre besparingar för färskvaror som ägg, men vara säker på att du har utrymme och medel för att bevara dem. På samma sätt kan förpackningsartiklar köpas i större mängder och dina besparingar per paket kan lätt nära 50% vid inköp av sådana material i bulk.