Hur en CVT-växellåda Works

Hur en CVT-växellåda Works


Den kontinuerligt variabla transmissionen är inte precis nytt. I själva verket föregick det bilen med cirka 400 år, för ingen annan än Leonardo DaVinci gång beskrev en funktionell CVT i en av sina tidskrifter. Det finns åtminstone ett halvt dussin olika typer av CVT som används idag, och oddsen är bra att du har åtminstone en av dem i din trädgård skjul rätt nu.

Syfte och funktion

De flesta sändningar använder någon form av flera växelanordning för att variera motorns varvtal i förhållande till fordonets hastighet. Eftersom transmissionen växlar upp, stiger rpm till en viss punkt, sedan plötsligt sjunker igen som nästa växel i ingrepp. Detta arrangemang är långt ifrån idealisk för de flesta bensinmotorer, som tenderar att antingen producera maximal effekt eller leverera maximal bränsleeffektivitet i ett ganska smalt varvtalsområde. En kontinuerligt variabel transmission använder inte fasta utväxlingar, så det finns ingen "steg" uppåt eller nedåt som fordonsbränsle körhastighet ökar eller minskar. Detta gör det möjligt för motorn att stanna på sin ideal kraft eller effektivitet rpm, oavsett hastighet.

Vanliga typer - VDP

Trädgårdstraktorer, snöskotrar, mopeder, golfbilar och andra applikationer med låg effekt motorer använder ofta ett bälte manövrerad, rörlig skivdiameter CVT. Ett VDP system använder ett par av remskivor tillverkade av två motsatta remskivor, vända mot varandra i en timglasform. En av remskivorna är mobil, kan förflytta närmare eller längre bort från den andra. Ett bälte sitter mitt emellan dessa två remskivor; som den mobila remskivan rör sig bältet antingen faller mot mitten av den trissa eller rider upp nära omkretsen. En VDP är enkel och tillförlitlig, men remslirning minskar dess förmåga att effektivt överföra kraft. Den "enda tand" variant av VDP design ger en ås till könen att minska glidning, vilket kraftigt ökar transmissionens effektivitet.

Vanliga typer - Hydrostatisk CVT

Den hydrostatiska eller hydraulisk CVT är förmodligen den näst vanligaste typen, ofta på någon större kommersiell, militär eller konstruktion fordon som använder ett hydrauliskt system. Den hydrostatiska CVT använder en pump med variabelt deplacement ansluten till motorn för att driva ett antal matchande hydrauliska pumpar i hjulen eller tillbehörs enheter. Kolvpumpen variabel integrerar en snedskiva som kan ändra vinkeln på efterfrågan, vilket gör att pumpen för att trycka mer eller mindre flytande per varv. Hydrostatiska CVT är ovanliga främst på grund tillhörande hydrauliska system är ganska tunga och eftersom de är något ineffektivt vid höga varvtal, men du kan ofta hitta dem under zero-turn gräsklippare.

automotive CVT

Ford började experimentera med massmarknad CVT i europeisk marknad Fiestas i mitten av 1980-talet, väljer en ganska konventionell remdriven konstruktion. Ford senare bytte till en starkare, kedjedriven CVT 2005. Nissan har använt CVT i årtionden, börjar med N-CVT infördes i 1992 Nissan mars. Nissan senare bytte till en Toroidal CVT, som bidragit till denna överföring i fordons mainstream. Nissan har sedan uppgraderat gamla remmen systemet, installera det i deras nyaste Murano och Altima. Spärr CVT erbjuder extremt hög verkningsgrad och vridmoment kapacitet, men de är komplicerade, dyra att bygga och tenderar att överföra mer mekanisk vibration och råhet genom drivlinan.

För-och nackdelar

CVT förmåga att hålla en motor vid varje given rpm ger det en hypotetisk ben upp över en traditionell växel-transmissionen i både bränsleeffektiviteten och acceleration. Men en stor del av CVT effektivitet kommer från det faktum att datorn är en bättre förare än du är, och eftersom CVT dator kan interagera med motorns styrdator för att kontinuerligt optimera drivlinan prestanda som helhet. Att köra en CVT är lite konstigt om du är van vid en vanlig växellåda - mer som att driva en båt än en bil, eftersom det inte finns något direkt samband mellan motorvarvtal och körhastighet. Körentusiasters tenderar att avsky dem och deras inneboende brist på förare inblandning, men soccer moms i allmänhet gillar CVT sömlösa acceleration och effektivitet.