Vilka läkemedel används för att ställa en hund att sova för kirurgi?

Vilka läkemedel används för att ställa en hund att sova för kirurgi?


Om ditt husdjur är planerad till ett förfarande --- från en enkel tandrengöring eller spay / sterilisera till kirurgiskt avlägsnande av en tumör eller reparation av en trasig lem - mest troligt att han kommer att bedövas. Den goda nyheten är att moderna anestesi läkemedel är mycket säkrare och mycket enklare att använda än de som en gång användes i veterinärmottagningar. Trots detta, anestesi bär oftast en större risk än själva försöket. Enligt Dr Mike Richards, skriva på VetInfo fann en färsk undersökning i Kanada risken för anestesi död hos hundar att vara ungefär en på 900.

Testning

I många fall din veterinär kommer att göra en del arbete innan söva din hund. Det första steget kan innefatta tester för att säkerställa ditt husdjur är frisk nog för anestesi och förfarandet. Läkaren kommer förmodligen vill göra blod arbetet med att kontrollera din hunds njurar, lever och andra organ. Blodprovet kommer också att berätta veterinären om ditt husdjur blodkroppar och kolesterol och ange eventuella hjärtproblem.

Lugnande

I många metoder, kan veterinären ge din hund en pre-narkosmedel lugnande medel, såsom Valium, för att hjälpa henne slappna av innan operationen. En hund som är upphetsad eller nervös kan kräva mer av bedövningsmedlet medicin, sätta det större risk för komplikationer med narkos.

lokal~~POS=TRUNC

Beroende på vilken typ av förfarande ditt husdjur är att ha, kan läkaren använda endast en lokalbedövning. Lidokain, Marcaine och karbokain är vanliga mediciner som används som lokalbedövningsmedel. Dessa mediciner blockerar nerver i ett visst område av djurets kropp så att den inte känner smärta. Dessa anestetika är i allmänhet säkrare än andra typer. Dock kommer veterinären sannolikt behöva administrera en separat lugnande att hålla husdjur medvetslös under förfarandet.

narkos

Dessa anestetika används för de flesta operationer och levereras via en gas, vanligen med sällskapsdjur maskeras under förfarandet. De producerar en djup sömn-liknande tillstånd och eliminera eventuella känslan av smärta. Vanliga mediciner som används som narkosmedel innefattar sevofluran, isofluran och halotan.

xylazin

Xylazin är ett lugnande medel som ger smärtlindring genom dess inverkan på det centrala nervsystemet. Det är en muskel relaxer som hämmar överföring av impulser mellan nervceller och hjärnan. En fördel med detta läkemedel är att läkemedlet Yohimbine nästan omedelbart vänder dess effekter.

medetomidinhydroklorid

Medetomidinhydroklorid är en injicerbar lugnande med smärtstillande egenskaper. Detta läkemedel används oftast som en anestesi för diagnostiska och terapeutiska ingrepp och används ibland för mindre kirurgiska ingrepp och tandvård.