Återvunna takmaterial

Återvunna takmaterial


En av de viktigaste områdena i ett hem är taket. Utan taket för att skydda dig från elementen, kan ditt hus snabbt skadas och falla sönder. Som tillverkare leta efter sätt att spara både pengar och miljö, husägare har nu tillgång till en enorm lista av återvunna takmaterial. Inte bara är dessa material billigare, men de ofta fungerar lika bra, om inte bättre, än de material som de ersätter.

gummi Tiles

En typ av återvunnet takmaterial som har blivit ganska vanligt är gummiplattor och bältros. Traditionella bältros tenderar att göras med hjälp av oljelagren, och traditionella plattor är gjorda av sten eller lera. Plattor är tunga, och de kan vara svåra att installera eftersom fästdon kan spricka dem. Gummiplattor kan installeras med spikar eller skruvar utan oro, och de väger mycket mindre än traditionella material. Dessutom kan gummi helt återvinnas, så brickor på ditt tak kan vid ett tillfälle har varit däcken på en bil.

plåttak

Återvunnen metall plattor kan användas för att täcka ett tak. Dessa plattor är ofta gjorda av aluminium, och enligt webbplatsen Element Smart Roofing, kan de göras med upp till 98 procent återvunnet material. Dessa plattor kan också återvinnas när de spricka, gå sönder eller måste ersättas av någon annan anledning. Plåttak tenderar också att vara extremt lätt och motståndskraftig mot väder och vind, så det är hållbart och lättare att installera. Detta sänker priset för att få ditt tak färdig, och det ökar chansen att det kommer att pågå längre.

komposit~~POS=TRUNC

Komposit takmaterial återvinns från en mängd olika källor. Komposit takpannor kan innehålla gummi och plast, som alla är färgad genomgående för att se ut som skiffer eller sten. Kompositmaterial används vanligtvis för att mer exakt kopiera utseendet på skiffer eller plattor, även om komposit fortfarande väger mindre än dessa material. Naturligtvis, liksom andra återvinningsbara material, sammansatta takpannor kan smältas ner och återanvändas när de är avskalad ett tak och bytas ut.