Hur man dödar bakterier på din tandborste

Hur man dödar bakterier på din tandborste


Bakterier växer nästan överallt, även på din tandborste. Detta innebär att det är mycket enkelt att överföra bakterier och bakterier bara genom att använda din tandborste. En felaktigt lagrade tandborste kommer odla bakterier. Det bör genom att regelbundet steriliseras för att bli av med bakterier som skulle kunna orsaka sjukdom. Det behövs ingen finare steriliseringsmaskin för att avlägsna oönskade bakterier från tandborstar. Några enkla tips infört kommer att hålla någon tandborste frisk och ren.

Instruktioner

1 Stå upp tandborste efter gjort tandborstning. Använd en ren kopp för att lagra en tandborste och tillåta det att torka. Förvaring av tandborste med borsten uppåt kommer att tillåta fukt att avdunsta och hålla den från att röra vid andra ytor. Om det finns mer än en person i hemmet, använda en specialtillverkad kopp med hål i toppen för att hålla tandborstar från att röra varandra. Dessa kan hittas överallt där bohag säljs.

2 Sänk tandborste i kokande vatten för att döda bakterier. Låt tandborsten sitta i vatten i några minuter för att säkerställa bakterier dödas. Denna process är mycket enkel och effektiv, men så småningom kommer att leda till att tandborsten att bära ut och borsten att försvagas. Var försiktig när du tar bort tandborsten från vattnet, kommer det att vara varmt och kan orsaka en brännskada på handen.

3 Skölj tandborste väl efter tandborstning. Skölj tandborste med munvatten. Ju starkare munvatten desto bättre. Använd en som behandlar gingivit. Dessa formler är gjorda för att dödar bakterier som finns i munnen och detta kommer att vara ett användbart steg i kampen mot bakterier på tandborsten.

4 Rengör din tandborste med hjälp av tvål och vatten. Precis som den här typen av tvål dödar bakterier på händerna, kommer det göra det på din tandborste. Eftersom tvål innehåller andra ingredienser, noggrant skölja tandborste är mycket viktigt. Rester kan vara kvar om tvålen inte sköljs helt.

5 Häll vinäger i en skål och njuta tandborsten. Vinäger är ett naturläkemedel som är säkert för alla i familjen. Låt tandborstar blöt i några minuter och skölj sedan med mycket varmt vatten. Denna metod är ett bra sätt att undvika att behöva byta ut tandborstar så ofta efter värmeinducerad skadad.