Hur man reparerar en digital voltmeter

Hur man reparerar en digital voltmeter


Digitala voltmetrar är mer exakta än analoga mätare; de har en liten internt batteri som driver dem medan analoga voltmetrar använder kretsströmmen för att driva dem. Digitala voltmetrar har inga rörliga delar och använda en flytande panel crystal display för att visa den uppmätta spänningen. Detta innebär att en digital voltmeter har inga delar, bortsett från batteriet och ledningar som fäster mätaren. Om du hittar din digital voltmeter inte fungerar, reparera den genom att byta ut batteriet eller ledningarna.

Instruktioner

Byt ut batteri

1 Ta bort batteriluckan på baksidan av den digitala voltmeter. det är antingen hålls på plats med hjälp av en liten Phillips skruv så använd en skruvmejsel för att ta bort den, eller det klipp på plats. Om det klipp på plats, bända panelen av med fingrarna, eller skjut en liten skruvmejsel under läppen och lyft bort kåpan.

2 Ta ut batteriet ur batterifacket. Lyft ut.

3 Sätt i ett nytt batteri i batterifacket. Säkerställa att det är av samma typ som den som avlägsnats.

4 Placera batteriluckan locket på batterifacket och klämma på plats, eller om den använder en skruv, tillbaka skruven och dra åt.

ersätta Wires

1 Koppla den röda och svarta kabeln ansluten till digital voltmeter. De klipp på plats så drar pluggarna ur uttagen. När du slutar att få noggranna voltmeter avläsningarna, eller anslutningarna verkar dåligt, är det dags att byta ut slitna kablar.

2 Få ersättnings ledningar från en elektrisk butik. Ta de gamla tillsammans så att du får samma rördelar.

3 Anslut de nya kablarna i uttagen. Den röda tråden ansluts till den röda uttaget och den svarta kabeln till den svarta uttaget.