Hur man installerar t-111

Hur man installerar t-111


T-111, eller Texture 1-11, är en speciell typ av plywood som är klassad för utomhusbruk som sidospår. Det kommer i 4-fot bred ark i längder av åtta, nio eller 10 fot och i spår som simulerar utseendet av trä plankor. Det är en snabb och billig sidospår alternativ jämfört med bältros eller clapboards men det har vissa nackdelar. Det största problemet är, med tiden, skikten i plywood börja att delaminera och göra träet mottagliga att ruttna. Korrekt installation och flitig underhåll kan hjälpa till att hålla konsistens 1-11 sidospår i god form under en lång tid.

Instruktioner

1 Förbered ytterväggarna genom kryss på bygg wrap och installera den blinkande. Även prime och måla eller färga kanterna av varje ark av T 1-11 som du ska installera.

2 Installera en huvudbok styrelse längs botten av huset. Detta är ett alternativ steg som handlar om estetik, men det kommer att ge dig en bas för att hålla din sidospår på plats. Om du använder en huvudbok styrelse, installera blinka.

3 Installera det första arket T 1-11. Håll den längs kanten av huset och se till att den är lod och nivå. Installera genom att köra spikar genom ytterväggar och i reglarna.

4 Lappa en annan bit av is under den första delen. Konsistens 1-11 är konstruerad för att överlappas så att sömmen kommer bara verkar vara en annan skåra i väggen.

5 Fortsätt att installera bitar genom överlappning och skärning vid behov.

6 Installera trim över inner- och ytterhörn och fläck eller måla hela ytan för att slutföra jobbet. Utanför trim är installerad köp installera ett stycke flush längs sidan av huset och sedan installera en annan pjäs, 3/4 tum bredare än den första, i jämnhöjd med kanten av den första delen av trim.