Vattenavdunstningen aktiviteter för barn

Vattenavdunstningen aktiviteter för barn


Lär dig mer om vetenskap och mer specifikt hur vatten avdunstning sker kan uppnås genom aktiviteter och experiment hemma. Barnen kan se vattnet försvinna i dessa experiment och lär dig hur avdunstningen händer. Vatten avdunstning aktiviteter är utbildningsmöjligheter. Alla dessa aktiviteter kan utföras med användning hushållsartiklar i allmänhet påträffas i ett hem kök.

Täckt vattenavdunstning Aktivitet

Denna avdunstning aktivitet använder två koppar vatten - en som är täckt och en som är avtäckt - visa över dagar att vattnet i de nyfunna kopp avdunstar (försvinner) och vattnet i den täckta kupa som mer vatten. För att utföra denna aktivitet du behöver två koppar, en markör och ett material för att täcka en kopp, såsom cellofan wrap och vatten. Markera en fyllningslinje på koppar på samma ställe på båda koppar; fylla koppar med vatten till markeringen. Täck en av kopparna med cellofan och lämna andra avslöjats. Varje dag se hur mycket vatten har avdunstat från kopparna och markera nivåerna av vatten på varje kopp. Du kommer att märka att vattennivån minskar i koppen som har ingen täckning. Det är när du förklara för barnen hur avdunstning fungerar.

Följ vattnets kretslopp

Denna aktivitet visar avdunstningsprocessen. Har en vuxen värme isbitar i en stekpanna och prata om formen vattnet är i när kuberna tas i stekpanna. Har barnen titta på från ett säkert avstånd som isbitar smälta, och titta på vattnet förändring från en fast till flytande. Vattnet fortsätter sedan att värma upp och så småningom försvinner och avdunstar. Då denna process sker, kommer ångor och ånga stiger i takt med de vatten ändras från en vätska till en gas. När ångan sker, kan barnen titta på när det bildas kondens. Detta kallas nederbörd, vilket är vad som händer med molnen när det regnar. Låt barnen rita en bild av vad avdunstning eller utfällning ser ut.

Hålla Candy Cool Med Indunstning

En form av avdunstning används för att kyla ned mat demonstreras i denna verksamhet. För detta projekt behöver du två pappershanddukar, vatten, två bitar av choklad som Hershey kyssar, och en liten lampa. Första dip en pappershandduk i vatten och sedan ringa ut överflödigt vatten. Wrap en chokladbit i den fuktiga pappershandduk. Linda annan chokladbit i torr pappershandduk. Placera två inslagna chokladbitar vid foten av en liten lampa. Vänta 10 minuter och sedan kontrollera vilka godis har smält. Detta kommer att visa hur chokladbit insvept i blöt pappershandduk som används indunstning för att hålla chokladen svalt och inte smält. Stycket i torr handduk smälter eftersom det hade inget vatten att avdunsta att hålla huvudet kallt.