Effekterna av dåliga arbetsstolar

Effekterna av dåliga arbetsstolar


Kontorsanställda sitta i arbetsstolar för åtminstone en tredjedel av dagen. Det är viktigt att vara bekväm i din stol, men stolen måste också stödja en god hållning och minska tillbaka och smärta i kroppen. Dåligt konstruerade stolar leda till skador, emotionell stress, andningssvårigheter, sömnsvårigheter och bristande produktiviteten på arbetsplatsen. Obekväma arbetskraft troligen kommer att fidget, gå runt och, i allmänhet, vara missnöjd med sin arbetsmiljö. Bad arbetsstolar kan också orsaka långvariga medicinska problem.

Smärta

Den vanligaste skälet till att folk ersätter dåliga arbetsstolar är fysisk smärta. Unsupportive stolar eller icke-justerbara stolar sätta stress på kroppen. Du måste vrida, vända och flytta kroppen mer än nödvändigt. Stolen kan också tvinga dig att sitta i en besvärlig eller ohälsosam ställning för att nå ditt tangentbord eller skrivyta. Detta leder till smärta i rygg, nacke, axlar och ben, och kan även orsaka huvudvärk och ögon stam. Om din stol är justerbar, kan du ändra höjden på sätet, ryggstödet eller armstödet för att uppnå en hälsosam position. Om justeringar inte lindra smärtan eller stolen är inte justerbar, har du en dålig stol som behöver bytas ut.

dålig hållning

Bad arbetsstolar orsaka dålig hållning. Din kropp har att kompensera för bristen på stöd från stolen, vilket innebär böjning och hunching eller sträckning och lutar för att nå tangentbordet. Med tiden leder dålig hållning till mer än bara tillbaka eller nacksmärta. När axlarna är avrundade och midsection böjd, är bröstkorgen, diafragma och lungor begränsad. Detta minskar mängden syre tas in i lungorna, vilket påverkar muskler, hjärna och inre organ. Att sitta i en dålig arbetsstol leder också till ledvärk och stelhet, muskelkramper och spasmer, swayback och magbesvär. Effekterna av dålig hållning kan också omfatta depression, låg självkänsla, ångest och trötthet.

Minskad produktivitet

Att sitta i en dålig arbetsstol hela dagen minskar produktiviteten. Smärtan orsakar minskar din motivation och distraherar dig. Nervösa och gå runt för att minska smärtan minskar mängden arbete du får gjort på en dag. Din arbetsstol bör inte vara något man tänker på när det justeras och i bruk. I en idealisk arbetsmiljö, bör du kunna fokusera på dina uppgifter utan att behöva oroa din fysiska obehag eller smärta.

Oprofessionell

Att arbeta i en kontorsmiljö som är fysiskt obehagligt är oprofessionellt. Om ditt jobb kräver att du sitta vid ett skrivbord, bör du vara smärtfri och avslappnad, inte stressade och skadade. Bad arbetsstolar orsaka dålig hållning och en anställd slouching över hennes skrivbord ser lat och obekväm. Tillbaka och smärta i kroppen leder till frånvaro, främja uppfattningen om en anställd är ohälsosamt, lata eller oförmögna att utföra arbetsuppgifter. Sitter bekvämt i en kvalitetsstol hjälper en person att känna sig som en säker, motiverad professionell.