Hur man konstruerar en konkret ramp

Hur man konstruerar en konkret ramp


Att bygga en betongramp kan bidra till att göra många platser runt om i hemmet på ett säkert sätt tillgänglig för dem i rullstol eller med begränsad rörlighet. Vem som helst med grundläggande snickeri färdigheter kan bygga en betongramp. En ramp vanligtvis definieras som asfalterad walking yta som har en lutning på mer än 1:20 (1 enhet vertikal ökning för varje 20 enheter horisontella resa). När en stenlagd yta överstiger denna lutning kan gå på det vara svårt eller till och med farligt om några viktiga designöverväganden inte följs. Till att börja med bör räcken finnas på båda sidor av varje ramp. Dessutom bör ytan av en ramp vara något grov att tillhandahålla dragning; annars skulle någon halka och falla - särskilt om det regnar och ytan blir våt. Följande steg guidar dig genom processen att bygga en välbyggd betongramp med ledstänger och en uppruggad gångyta.

Instruktioner

1. Bestäm den bästa platsen för din ramp. Rampen skall ha en plan yta (landning) ca 5 fot långa vid toppen av rampen och en landning ca 6-fot lång vid botten. Din ramp bör vara minst 42-inches bred, så se till att du har en öppen yta om 6 fot bred för att arbeta i. Använd en penna för att markera platser på de övre och nedre landningar där rampen uppfyller de landningar.

2 Använd sprayfärg för att dra en linje på smuts mellan markeringarna du har gjort på landningar. Dessa linjer kommer att representera sidorna av rampen.

3 Använd en fyrkantig kant gräva spade att gräva det översta lagret av smuts i det område som avgränsas av landningar och de målade linjerna (fotavtryck området av rampen) så att du har cirka 7 inches mellan toppen av ramp landningar och undersidan av utgrävning. Du gräver ut marken av två skäl: för det första för att avlägsna löst material och skräp från området, och andra för att avlägsna tillräckligt med material för att ge utrymme för att så småningom placera den önskade tjockleken av betong.

4 Använd spade att gräva en spade bredd dike längs vardera sidan av rampen. Dikena bör löpa utmed hela längden av rampen. Försök att visualisera dessa diken som kontinuerliga fundament längs varje sida av rampen som kommer att fyllas med betong. Dessa "fundament" kommer att bidra till att låsa rampen i marken och kommer att stödja räcken. Gräva dessa villkor diken så att de kommer att vara ca 12-inches-djupa, mätt från toppen av rampen till botten av diket.

5 När gräva är klar, kommer du att vara redo att placera en del formen. Eftersom denna ramp, du bygga en ramp mellan två befintliga landningar, behöver du bara formen för sidorna. Kapas till önskad längd och placera en bit 2-av-åtta stud virke på vardera sidan av rampen utgrävning (8 inches sida av tappen bör vara vertikalt). Du kommer att behöva trimma varje ände i en vinkel för att fullt ut passa ihop med de övre och nedre landningar. Rikta den inre ytan av varje tapp med den yttre kanten på grundplattan diken. Dessa två-för-8s ska sluttande, eftersom de ansluter pennan markerar du har gjort på de övre och nedre landningar. 2-av-8s kommer att fungera som form för sidorna av rampen och även som guider för avdrags betongen (förklaras senare i processen).

6 "Hur gör jag stöder 2-av-åtta formen på plats?" Du kan begära. Nu när du har form klippa till rätt längd och har du en uppfattning om var att placera dem, kör insatserna i marken strax utanför kanterna på rampen så att de kan stödja formen. Oroa dig inte om hur höga insatserna är vid första bara se till att de drivs ordentligt i marken och är åtminstone tillräckligt hög för att skära två-by-8 formen. klämma tillfälligt insatserna till 2-by-8s, justera för slutliga ståndpunkt, och fäst med två nr 8 woodscrews vid varje spel plats. Insatser bör vara placerade högst 3 feet isär. När insatserna är i och fästs på gjutformen, trimma insatserna, så att de inte sticker ut förbi den övre delen av formen.

7 Skär 9-tums-långa segment av 3-tums rör diameter. Mängden segment du klipper beror på längden på din ramp. Du behöver en för varje vertikal skena stöd. Dessa segment kommer att fungera som "hylsor" som kommer att inbäddade i betongen och kommer att acceptera de räcken efter betongramp har gjutits. Du bör placera en hylsa i varje hörn av ramp och lika rymd ärmar längs sidorna av rampen, så att de inte mer än tre fot isär. Toppen av hylsorna bör vara ca 3 inches bort från 2-av-åtta formsättning (centrerad på bredden av diket fundament) och strax under toppen av formsättningen. Du kan hand blanda lite betong och placera en klick under varje ärm plats för att stödja ärmarna på plats. Den nedre delen av ärmarna bör hållas minst 3 inches från botten av diket fundament. Tejpa topparna av ärmar med tejp så att ingen betong kan ingå dem senare när du häller betong för rampen.

8 Lägg en 3-tums bädd av ¾-tums grus ner på botten av rampen utgrävning. Tamp fast med spade.

9 Skär en bit av armeringsnät tyg som är 6 inches kortare än bredden och längden på rampen. Placera den på toppen av grus och centreras kring din ramp. Det bör finnas en 3-tums lucka runt tyg nätet mellan den och rampsidorna.

10 Blanda och häll betong i rampområdet. Rap på 2-by-8 formen som du häller i betongen för att hjälpa betongen konsolidera och bildar en solid monolitisk massa. Knacka formen med en hammare eller på annat sätt vibrera betongen när den hälls hjälper det flyta bättre mot formen och kommer att skydda mot hålrum bildas i den slutliga produkten. Samtidigt, når ner och ta tag i tyget trådnätet på olika platser och ryck den uppåt så att den vilar ungefär halva djupet i betongen.

11 Använd en 2-av-4 till nivå ( "avdragare") upp på betongen. Använd 2-by-8 formen på sidorna som stöd för två-gånger-4 och dra den fram och tillbaka och upp och ner längs med rampen. In i alla håligheter tills toppen av betongen är platt, likformig och i jämnhöjd med de övre delarna av den två-för-8 formsättning.

12 Efter att ha väntat tills vattnet inte längre pooler ovanpå betongen och det börjar att stelna upp en bit, försiktigt dra en bred stel borst kvast över rampen längs hela dess längd. Du måste experimentera på ett litet område för att kontrollera korrekt styvhet av betongen. Du bör knappt märker platser av ärmarna på denna punkt. Oroa dig inte om att täcka upp dem med betong. Dessa kommer att vara lätt att avslöja senare.

13 Låt betongen att ställa in och härda efter att ha avslutat med kvasten struktur är klar. Täck rampen helt med plastfolie för att bromsa avdunstning av fukt i betongen. Denna process kallas "härdning". Vid den här tiden, om en plastfolie bör inte deformera betongytan. Om så är fallet, ta bort plasten och vänta tills ytan stelnar innan du placerar plåten igen. Helst ska betongen härda i ungefär en vecka med folien på plats, men fortsätter till nästa steg för att installera ledstänger kunde börja nästa dag, så länge som banan hålls på plats. Besprutning härdnings betong med vatten var fjärde timme kommer också stöd i härdningsprocessen.

14 Skapa räcken från en ½-tums gängad och galvaniserat stålrör. Använd gängade T-kopplingar och armbågar att para vertikala segment till de horisontella skensegmenten. Antalet vertikala segment kommer att variera med längden på din ramp. Vertikala segment bör inte vara placerade mer än 3 feet isär. Använd vertikala segment som är ungefär 44 inches lång, så att ca 8 inches kan bäddas in i röret ärmarna lämnar de horisontella skensegmenten ca 36 inches ovanför betongrampytan.

15 Placera räcken på båda sidor av rampen genom att ställa dem i röret ärmar som du har placerat i steg 7. Använd en mattkniv för att skära och ta bort det tunna lagret av betong och tejp på toppen av varje ärm. Använd murbruk reparation injekteringsbruk att fylla tomrummet och ställa rälsen i rörmanschetter

16 Efter det att betongen har haft ungefär en vecka för att bota, ta bort plastfolien och rengöra din nya rampyta med en trädgårdsslang.