Instruktioner för att göra en pärlstav spiral rep armband

Instruktioner för att göra en pärlstav spiral rep armband


Spiral rep stygn är en beadweaving stygn som ger intryck av ett tvinnat pärla rep. Spiral rep stygn ser särskilt effektivt om du använder två kontrasterande färger för att framhäva repet liknande mönster, som röd med en snodd av guld eller silver metallic utsäde pärlor eller svarta pärlor med en vit twist. Detta är en mångsidig söm som du kan använda för att göra många projekt. Du kan arbeta med utsäde pärlor eller Delica pärlor. Delica pärlor har rakare väggar och är jämnare i storlek, vilket ger en mer regelbunden väv.

Instruktioner

1 Skär en längd av beading tråd, tre fot långa eller mer. Klipp inte mindre än detta, som spiral rep stygn använder tråden snabbt; om du klippa din beading tråd för kort, måste du stanna och binda på mer beading tråd oftare än nödvändigt. Knyt på en stopp pärla (en pärla som inte är en del av din design som tjänar till att stoppa de andra pärlor glider av tråden) lämnar en fyra-tums svans.

2 String fyra kulor i din kärna färg för att bilda kroppen av spiral rep. String tre kulor i din yttre färg för att vrida runt kroppen av spiral rep. För tråden tillbaka runt, passerar det genom kroppen pärlor och ut bredvid kärnkulorna. Dra pärlorna in i en sluten slinga.

3 String en kärna pärla och tre yttre pärlor. För tråden runt igen och passerar upp genom de senaste tre kärnkulorna du uppträdda liksom den nya kärnan pärla. Dra tråden spänd så den nya yttre pärlor ligga tätt mot kärnan. Upprepa detta mönster, lägga till en ny kärna pärla och tre nya yttre pärlor med varje passage, för att göra spiral rep.

4 Lägg till nya avsnitt av tråden när aktuella tråden har några inches kvar. Skär ett nytt avsnitt av tråd. Väv svansen genom beadwork tills cirka två inches under den punkt där du stoppade vävning. Fortsätta att arbeta med den nya tråden. När du har gjort en tum eller två av spiral rep, väva slutet av din gamla tråden upp genom beadwork du har vävt på den nya. Se till att din vävning är säker så sektionerna inte kommer att dra isär.

5 Weave i samma mönster tills du har tillräckligt lång spiral rep för att gå runt handleden. Lägg ett fäst varje ände, binda dem tätt till tråden. Väva någon extra tråden tillbaka i designen.