Hur Lovebirds Mate?

Hur Lovebirds Mate?

lovebird Pairs

Turturduvor har mycket likartade fysiska egenskaper, och det kan vara mycket svårt att avgöra om det är en man och kvinna. Det säkraste sättet att kön en lovebird är genom DNA-testning. Ett annat problem som uppstår med lovebirds är att hitta ett par som faktiskt gillar varandra. Turturduvor kan vara mycket aggressiv och har varit kända för att skada eller döda varandra, så att bara ha en manlig och kvinnlig garanterar inte att de kommer att para sig. Noggrann övervakning krävs när man försöker få dem att para ihop. När du har en riktig par turturduvor som har accepterat varandra, kommer du att märka dem börjar domstol varandra med den manliga dans runt och mata honan.

Få redo att para

Hur Lovebirds Mate?


När turturduvor är redo att para sig, kommer båda fåglar börja förbereda sin boplats. I naturen, kommer turturduvor använda nästan vad som helst för att linje holken inklusive papper, gräs, hö, mossa, löv och sina egna fjädrar. I fångenskap är det viktigt att ge gott om bomaterial för dem att använda. Bomaterial kan köpas, men tidningen eller vanligt vitt papper fungerar lika bra. När turturduvorna börja bygga sitt bo, bör försiktighet iakttas vid utfodring och rengöring av området kring boet eftersom kvinnliga kärlekspar kan vara mycket skyddande av boet.

Parning

När turturduvor är redo att para sig, kommer den kvinnliga sätta sig på huk, lyfta svansen och huvudet och sprida sina vingar. Detta är en inbjudan för den manliga att montera henne. Vid den tidpunkten kommer hanen hoppa upp på ryggen. Var inte orolig för att se honom hålla på sina fjädrar. Detta är hur han säkrar sig själv. Han trycker sin vent mot honans ventilen och gör en gyrerande rörelse. Befruktning sker när man lovebird pressar hans vent mot honans ventilen. Detta är hur han flyttar sin sperma till henne. Denna parning process kommer att fortsätta under hela dagen och kan även fortsätta under flera dagar. Inte långt efter det att paret har parat, kommer den kvinnliga lovebird börjar lägga ägg i boet.