Hur man gör en hemmagjord Rullgardin

Hur man gör en hemmagjord Rullgardin


Skapa anpassade fönster behandlingar för ditt hem genom att göra en låg kostnad rullgardin av tyg och en rullgardin kit hittade hemma dekoratör butiker. Denna typ av blinda fungerar bra på de smala fönster som finns i kök eller badrum där man kan montera skuggan innanför fönstret urtag. Välj en medeltung tyg som rullar smidigt för bästa resultat. Lägg en gardin, kappa eller bylte till fönstret för att samordna tyger för att ge fönstret en komplett dekoratör utseende.

Instruktioner

1 Mät längden på fönsteröppningen och tillsätt 12 inches att täcka valsen. Mäta längden av fönstret rullen att bestämma bredden på tyget.

2 stelna tyget genom att tillämpa en väv stärkelsebehandling enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg tyget på en plan yta för att torka helt.

3 Klipp tyget till önskad storlek för rullgardinen. Vrid den nedre kanten 1 1/2 inches mot avigsidan och sy 1/8 tum från den råa kanten med en raksöm på en symaskin för att säkra hem.

4 Lägg tyget på en plan yta med den högra sidan uppåt. Dra en rak linje tvärs över bredden av väven 1 tum ner från toppen för användning när etikettarkets rullen.

5 Fäst en tejpremsa längs den övre kanten av den blinda och fästa tyget till rullen använder linjen för att se tyget är rak och falla bakom rullen.

6 Roll flera inches av vävgardinen på rullen. Montera rull bilagor till fönsterkarmen och snäpp rullen på plats.

7 Använd draglinan för att förlänga och förkorta tyget skuggan tills spänningen öppnar och stänger skuggan smidigt.